Søde Valentine cookies med et rødt hjerte i midten og et tvist af citron til min mand. En pludselig indskydelse jeg fik her til eftermiddag efter jeg var så heldig at få blomster af min mand i går. Det er jo tanken der tæller og ikke dagen det gøres på. Jeg er super privilegeret, jeg får nemlig ofte blomster på Valentine, bryllupsdag og fødselsdag. Han er blevet opdraget godt min mand, så jeg klager absolut ikke. Lige så vel som han altid kom med blomster til sin mor på mors dag, da hun levede.
Jeg havde set disse Valentine cookies og blev derfor inspireret til at prøve det selv. Jeg fandt min klassisk småkage dej frem til at udstikke figurer af og så tilsatte jeg bagepulver som hun havde gjort, da jeg tænkte det ville få dejen til at hæve lidt op omkring hjertet, så det bagte ind i hinanden og fjernede evt. luft. Men det skal du IKKE gøre. For så bliver småkagerne sådan underlige porøse og bløde og slet ikke som de plejer at være. Jeg var bange for hvis jeg tilsatte frisk revet citronskal, så ville det ødelægge dejen, når jeg skulle skære mine cookies. Derfor tilsatte jeg et brev revet citronskal, for at få en lidt friskere smag i mine Valentine cookies. Men det kan sagtens undlades, hvis du foretrækker dem vanilje søde.
Valentine cookies
PrintDette skal du skal bruge
- 125 g smør
- 250 g mel
- 75 g flormelis
- 2 tsk. vaniljepulver
- 1 brev revet citronskal fra Dr. Oetker
- 1 stort æg
- Rød mad-farve til 1/3 del af dejen
- Evt. rørsukker eller perlesukker til at rulle i
Sådan gør du
- Mål alle de tørre ingredienser af i en foodprocessor. Kør foodprocessoren til smørret er findelt.
- Tilsæt ægget og kør foodprocessoren til dejen har samlet sig.
- Vend den ud på bordet og ælt den kort.
- Tag 2/3 fra og pak ind i cellofan og put i køleskabet.
- Tilsæt rød madfarve (helst ikke den flydende, så skal du i hvert fald tilsætte lidt mere mel) og ælt godt ind i dejen.
- Rul den røde dej ud i ca. 2 cm højde og pak i cellofan og ind i køleskabet 20 min. Det er vigtigt dejen er kold hele tiden.
- Stik små hjerter ud af dejen og saml dem. Evt. brug vand eller æg, hvis de ikke vil sidde sammen.
- Saml hjerterne på langs, jeg lavede 2 rækker og lig dem på frys ca. 1/2 time.
- Tag de sammensatte hjerter ud af fryseren og beklæd med alm. dej trillet som små pølser. Tril forsigtigt til en rund pølse, ligesom ved specier.
- Læg på frys ca. 30 min.
- Tag dejen ud af fryseren, skær i 3-4 mm tykke skiver og læg på bageplade.
- Bag dem ved 175 grader 8-10 minutter, eller til kanten er gylden og køl af på bagerist.
Note!
Tip: Den ene rulle penslede jeg med æg og rullede i rørsukker farvet med rød mad-farve og rød pulverfarve. Det blev noget gris, og sukkeret gjorde at jeg lavede ridser i mine Valentine cookies når jeg skar med kniven. Personligt syntes jeg de blev pænere uden sukkerkanten, men så blev det prøvet 😉
Jeg fik lidt dej i overskud, som jeg legede lidt med, ved at lave to-farvede hjerte cookies. Mens dejen var på køl og frys af flere omgange. Det nemlig super vigtigt hele tiden at holde dejen kold. Så 3 forskellige udtryk fik jeg ud af denne ene dej.
Man siger jo at vejen til mandens hjerte er gennem maden 😉
Og kan fortælle han blev lige så glad for disse Valentine cookies, som jeg blev for mine blomster 🙂