Lækker sukkerfri og glutenfri granola til morgenmaden, med mange af de smage jeg holder af.
Fordelen ved at lave sin egen granola, er at du kan fylde den med lige præcis det du syntes smager allerbedst. I mit tilfælde er det nødder, mandler, kokos, appelsin og chokolade i form af kakaonibs. Når jeg skal forkæle familien lidt ekstra, tilføjer jeg 1-2 håndfuld 70% chokoladeknapper, men så forsvinder det sukkerfrie.
Sukkerfri og glutenfri Granola opskrift
- 250 g Glutenfri havregryn
- 250 g Glutenfri grove havreflager
- Saft og fintrevet skal af en økologisk appelsin
- 50 g økologisk kokosolie
- 1 dl. FiberSirup Gold
- 1/2 tsk. økologisk vaniliepulver
- 1/2 tsk. salt
- 50 g grofthakkede hasselnødder
- 50 g grofthakkede mandler
- 50 g Ristede kokoschips
- 50 g Kakaonibs
Sådan gør du
- Riv skallen af en økologisk appelsin og pres saften ud af den, put begge dele i en gryde.
- Tilsæt kokosolie, FiberSirup Gold, vaniliepulver, salt, og varm det op i en gryde ved lav varme, til det er flydende.
- Tilsæt gryn, nødder, kokos og kakaonibs – og rør godt rundt, så alt er dækket af blandingen.
- Den sukkerfri og glutenfri Granola bredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bages ca. 45 min. ved 125 grader.
- Når Granolaen er helt afkølet, opbevares den i en lufttæt beholder.