Sukkerfri chokolade cookies

Sukkerfri chokolade cookies med karamel inden i

Fredag for 14 dage siden, sagde jeg farvel til mine søde kollegaer på Herlev kommune. Da jeg skulle starte på nyt job om mandagen.
Jeg bagte cookies med karamel surprise. Da jeg havde kollegaer, der ikke spiser smør og andre der var på ingen sukker kur, besluttede jeg at jeg ville eksperimenterede med at lave en sukkerfri cookie uden smør, så de også kunne smage. Det blev rigtig vellykket, og de spurgte om de ikke kunne få opskriften.

Efter jeg nu har været bombet af indtryk når jeg er kommet hjem fra arbejde de første 2 uger på mit nye job hos Dagrofa, har overskuddet først været at finde i dag til at ligge på bloggen. Så det kan godt være der kommer til at gå lidt tid, mellem min opslag her den næste periode, da der er rigeligt at sætte mig ind i og se til. Men det betyder slet ikke noget, da jeg har fået super søde kollegaer og spændende arbejdsopgaver 🙂 Så det er der min energi bliver lagt.

 

Sukkerfri chokolade cookies med karamel inden i

Sukkerfri chokolade cookies med karamel og havsalt

6-8 stk.

  • 55 g kokosolie
  • 150 g sukrin gold
  • 2 æg
  • 1/2 tsk bagepulver
  • salt
  • 100 g fuldkorns speltmel
  • 70 g chokolade min. 70%
  • Sukkerfri karameller eller dulce de leche lavet på kokosmælk og sukrin
Smelt kokosolie i en gryde ved svag varme.
Tag gryden af varmen og rør sukrin gold i.
Tilsæt kakaopulver og æg til blandingen og rør det sammen.
Mel, bagepulver og salt røres i til dejen er glat og ensartet.
Hak chokoladen groft og vend i dejen. Pas på at dejen ikke er for varm så chokoladen smelter.
På en bageplade med bagepapir sættes 6-8 skefulde dej, i alt ca. 2/3 af dejen.
Lav en lille fordybning med skaftet af en ske eller din finger midt i hver chokolade cookie.
Læg en sukkerfri karamel eller en lille skefuld karamel i fordybningen.
Fordel resten af dejen ovenpå hver chokolade cookie. Sørg for at dejen sluttet tæt rundt om karamellen, så den ikke løber ud. Jeg brugte fingrene, til at glat top og bund sammen.
Drys til sidst med Maldon sea salt ovenpå hver cookie.
Bag dine sukkerfri chokolade cookies ved 180 grader i ca. 15 minutter, de skal derefter gerne bevare en blød midte, men sprød ydre.

 

Lad være med at lave for stor en portion, da de bliver tørre i det efter 3-4 dage i forhold til dem med sukker.
Hvis du ikke er så meget til smagen af kokos som kokosolien giver, så sørg for at bruge en smagsneutral kokosolie.
Sukkerfri chokolade cookies med karamel inden i

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *