Da vores stikkelsbærbusk i år bugnede med lækre modne stikkelsbær. Så har vores køleskab været fyldt med friskplukkede stikkelsbær, gennem flere uger. Jeg har plukket ugentligt, for at få dem så modne og mørkerøde som muligt. Hvilket har skabt flere hyggelige stunder i haven, med rens af bær, mens der er blvet lyttet til lyd-bøger og hygget i solen.
Dette har naturligvis også skulle udnyttes, så der er blevet kreeret en del med bær den sidste måneds tid. Også fordi der også har været masser af ribs og lidt jostabær i år. Eneste minus er, at jeg i stort set i en måned, har rendt rundt med mine underarme og hænder fulde af rifter og tornespidser i hænderne.
Derfor valgte jeg at lave stikkelsbær macarons samt kakao og Gold chokolade macarons. For nyligt da vi havde gæster. Til førstnævnte skulle jeg bruge stikkelsbærsirup til stikkelsbærganachen. Men den blev ikke helt så tyktflydende og koncentreret som jeg mener en sirup skal være. Så derfor er det vel nærmere en stikkelsbærsaft jeg fik lavet. Det betyder nu ikke så meget. Da saften/siruppen siden den blev lavet. Både er blevet brugt på min morgenmad, som læskende saftevand, samt i drinks her i weekenden.
Hjemmelavet stikklsbærsaft
PrintDette skal du skal bruge
- 1 kg modne røde stikkelsbær
- 5 dl. vand
- 300 g rørsukker
- Atamon
Sådan gør du
- Rens stikkelbærrene og kom dem i en gryde sammen med vand og rørsukker.
- Kog det op og lad det simre under låg i 15-20 minutter.
- Blend grydens indhold med en stavblender, eller mas bærrene flade mod kanten med en ske.
- Hæld stikkelsbærmassen gennem en finmasket si. Eller beklæd et dørslag med et rent klæde og lad stikkelsbærmassen afdryppe ca. 1/2 time til der ikker kommer mere saft ud af stikkelsbæmassen.
- Rengør gryden og hæld stikkelsbærsaften i og giv den et opkog. skum evt. snavs væk.
- Skold dine flasker og hæld en sjat atamon i og ryst flasken. Hæld overskydende atamon ud, gerne hen over låget.
- Hæld derefter din stikkelsbærsaft på de skoldede flasker, og sæt på køl med det samme.
Note!
Vil du gemme din stikkelsbærsaft i længere tid, anbefaler jeg, at du hælder den i isterningbakker med en pose omkring og sætter i fryseren. Efter 1 døgn eller 2, tages dine stikkelsbærsaft isterninger ud af isterningbakken og lægges i en pose med dato tilbage i fryseren. På den måde, kan du tage lige præcis den mængde saft op du skal bruge.
