Ristede hasselnødder

Hjemmelavede ristede hasselnødder

Her i huset, bliver der spist rigtig mange hasselnødder og mandler. Ristede hasselnødder var en luksus tidligere, vi sjældent havde, da jeg syntes de er så dyre at købe. Men efter vi opdagede hvor nemt det er selv at lave ristede hasselnødder, bliver der nu spist endnu flere hasselnødder. Specielt, når der bliver lavet hasselnødder til brownie, karamelliseret hvid chokolade blondie og andre spiselige ting vi kan tilføje de lækre ristede hasselnødder til. Jeg bruger dem f.eks. også som drys på min morgen skyr sammen med lidt friske bær eller kakaonibs, eller let hakkede oven på salaten som modspil til det sure og salte. Smagen i hasselnødderne bliver fremhævet og de smager hen ad nutella/nougat, så det er svært at stoppe, når man først går i gang. Et par stykker bliver hurtigt til en håndfuld eller to. Og nok er nødder sunde, men alt med mådehold, hvilket kan være lidt svært at praktisere en gang i mellem.

Det er ikke engang svært at lave, det kan bare være lidt tidskrævende at gnubbe skallerne af, specielt hvis der laves 1 kg af gangen som herhjemme. Men det betyder slet ikke noget for de er totalt vanedannende.

 

Ristede hasselnødder

  • Bred den mængde hasselnødderne du skal bruge ud i et tyndt lag i et fad eller på en bradepande. Nødderne holder sig som almindelige hasselnødder efterfølgenede, så lav bare en god mængde når du alligevel er i gang.
  • Rist nødderne ved 200 grader alm. ovn eller 175 grader varmluft ovn i ca. 10-15 minutter, til selve nødderne bliver gyldne og den brune hinde bliver mørkere og nemt kan gnides af. Undervejs tager jeg lige bradepanden ud en enkelt gang og ryster hasselnødderne godt rundt, så de bliver vendt.
  • Lad nødderne køle lidt af, tag en lille håndfuld op og gnid dem mellem dine 2 hænder ind over bradepanden, til skallerne løsner sig. Hvis du syntes det sviner for meget, kan du ligge nødderne ind i et rent viskestykke og gnide hinderne af på den måde. Efterfølgende kan du pakke viskestykket sammen og bære det udenfor og ryste det.

 

Hjemmelavede ristede hasselnødder

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Ristede hasselnødder

  1. Hatten af for at du klarer et helt kilo! Jeg elsker ristede hasselnødder, men det der med skallerne – det gider jeg bare ikke. Tricket er måske at riste en stor portion, så det er gjort, når lysten til lækkerier med hasselnødder opstår.

    • Hej sysleren
      Enig, det er skallerne der kan være en tidsrøver. Jeg laver mine i en dyb bradepande da der er så mange, sætter mig foran fjernsynet og går igang med at rulle og nulre dem mellem hænderne. Det er det samme til jul, når der skal smuttes mandler, rigtig kedeligt, men med fokus på noget andet er det ikke så slemt. God fornøjelse, hvis du ender med at kaste dig over det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *