Så blev det tid til at få plukket ribs i haven. Knap 1,5 kilo blev det til, så der var rig mulighed for at prøve nogle ideer af.
Det første jeg ville forsøge mig med var ribssirup. Hos Cute Carbs fandt jeg denne opskrift, som smager rigtig dejligt, sød og lidt syrlig på samme tid. Lidt ligesom jeg husker ribs med sukker gjorde fra min barndom. Når vi var færdige med at plukke ribs og fjerne dem fra stilken med en gaffel, fik vi lov til at lave en skål rysteribs, der er ribs vendt i knasende sukker som vi så gik og spiste som slik.
Ribssirup
- 300 g ribs
- 200 g rørsukker
- 3 dl vand
- 1 vaniljestang
Kom ribs, vand, rørsukker, vaniljekorn og vaniliestang i en gryde og kog op. Lad massen simre i ca. 20 minutter.
Si derefter massen og kog den yderligere 5 minutter.
Ribsiruppen hældes på små skoldede flasker og opbevares i køleskabet.
Første forsøg med ribssaften, blev på min morgenskyr sammen med friske ribs og lidt ristede hasselnødder og til slut et drys karamelliseret chokolade. Det var lige før det var en dessert og ikke en morgenmad jeg indtog der, men godt smagte det.
2 kommentarer
E’ davvero molto bello il tuo sito, complimenti tante ricette bellissime..
Mille grazie, è davvero importante per me sentire ognuno opinione, grazie per le belle parole.