Hjem Div. kager Oreo og Minecraft kage – konfirmationskage

Oreo og Minecraft kage – konfirmationskage

Oreo og Minecraft kage

Oreo og Minecraft kage til konfirmand

Jeg har lige haft denne Oreo og Minecraft kage, med til vores kære venners søn Caspers konfirmation. Hvor jeg fik æren at lave kagen til ham.

Først havde jeg aftalt med moren at jeg skulle lave en spejderkage. Men det overhørte knægten, hvilket var godt. For han ville meget hellere have en Oreo kage, så det fik han – det var trods alt hans fest. Meen de skal jo ikke vide alt de kære konfirmander. Så jeg tilføjede også lige et af hans foretrukne computerspil “Minecraft” til kagen, efter min første ide gik i vasken.

For at komme så tæt på smagen af Oreo, gik vi igang med at teste chokoladekager og smørcremer, i weekenderne op til konfirmationen. Heldigvis havde jeg flere familiemedlemmer der gerne ville hjælpe med at testsmage, da jeg havde lavet alt for store testkager. Vi prøvede tung chokoladekage på mørk chokolade og mudcake, samt vores foretrukne chokoladekage. Vi prøvede med alm. smørcreme godt med vanilje i, og selvsamme smørcreme tilsat knuste Oreo kiks, samt en Creme cheese frosting. Og igen en chokoladesmørcreme og en chokolade ganache til opsmøring. Alligevel syntes vi ikke helt den sad i skabet, og alle kagerne blev meget tunge. Flere var enige om, vi manglede kikse fornemmelsen. Så resultatet blev at jeg bagte vores foretrukne chokoladekage, med knuste Oreo i (men dem smagte man desværre slet ikke og der var intet sprødhed tilbage i dem). Derudover alm. vanilje smørcreme, med ekstra vanilje i et tyndere lag, og så lavede jeg et lag med knuste Oreo kiks (uden cremen) blandet med smør, som gav den knasende Oreo kikse fornemmelse og smag.

Oreokage-provesmagning

 

Selve Oreoen på toppen af hans Oreo og Minecraft kage, bestod af samme chokoladekage, og alt creme indholdet fra de 10 pakker knuste Oreo kiks. Slutteligt opsmurt med vanilie smørcreme, og overtrukket med chokoladefondant.

Oreokage

 

Min oprindelige plan var at lave en bordplade eller en dug, som overflade på kagen til de 40 personer. Derpå ville jeg ligge den forvoksede Oreo. Stille et glas mælk med en dyppet Oreo. Samt en mælkekarton der var tippet, og der “plaskede ” mælk ud af kartonen, og ud over Oreoen. Så jeg byggede glas og den skæve mælkekarton op af RKI, og beklædte det med fondant. Jeg var bare slet ikke tilfreds med mælkekartonen, og den blev derfor forkastet, og jeg kom på ideen med at bygge kagen op som en Minecraft blok. Og Vola 1 st. Oreo og Minecraft kage, faldt på plads.

 

Minecraft kage under opbygning

Blokken skulle have samme mønster som den oprindelige Minecraft blok, i videst muligt omfang, da det ikke passede med samme antal firkanter. Derfor fik jeg indfarvet fondant i de 10 farver, sådan en blok er bygget op af. Jeg havde en lille kvadratisk udstikker på knap 1 x 1 cm, som jeg besluttede at bruge. Næste gang vil jeg rulle et stort stykke ud, måle mig frem og skære det ud efter en lineal. Heldigvis var jeg så priviligeret at Cathrine og hendes veninde, kunne overtales til at hjælpe med at rulle, udstikke og sortere alt imens jeg placerede de lidt over 900 firkanter. Alt i alt tog denne proces omkring 5 timer, hvilket jeg i min vildeste fantasi ikke havde forestillet mig. Så mens jeg tog et lynbad, fortsatte tøserne med at udstikke og placere firkanter, da vi opgav at ligge efter mønster på toppen for at nå at blive færdige. Og vi nåede lige præcis ud til festen til tiden, hvor jeg samlede kagen i et grovkøkken, under lidt for meget tidspres. Så jeg ikke helt fik placeret tingene som jeg havde forestillet mig. Men igen, det var jo kun mig, der ikke var 100% tilfreds, hvilket jeg nok aldrig bliver  😉 Konfirmanden, forældrene og gæsterne var imponeret, og så var jeg glad da min mission lykkedes.

 

Oreo og Minecraft kage

Oreo og Minecraft konfirmationskage

Oreo pengegaven

Vi er 5 par fra min mands gymnasietid, der ses flere gange om året. Vi plejer at slå os sammen om gaver til fester. Så jeg tilbød at vi kunne stå for gaven, som var penge skjult i en form for “pengeskjuler” gave. Da vi jo havde et emne “Oreo”. Vi købte en Oreo dåse, med små pakker Oreo i. Vi åbnede 5 af pakkerne meget forsigtigt i en af enderne, og skubbede en pengeseddel indpakket i vita wrap, i hver af de 5 pakker. Derefter lukkede vi pakkerne igen med vores vakuumpakker, der ligesom smelter folien/plasten sammen. Vi placerede de 5 pakker tilfældigt, pakkede Oreo æsken ind. Og så var det bare at vente på konfirmanden skulle åbne gaven, undrende og undersøgende indtil han åbnede en af pakkerne, og der tilfældigvis lå penge inden mellem kiksene.

Oreo pengegave

Follow my blog with Bloglovin

5 kommentarer

Oreo kiksebund - Kagefeerne 06/12/2014 - 12:48

[…] vi er begyndt at bruge den til andet også. Denne kiksebund er derfor brugt til vores Oreo kage: Oreo og Minecraft kage og sidenhen: Badminton […]

Reply
Badminton kage med fjerbolde - Kagefeerne 06/12/2014 - 13:13

[…] ville meget gerne have smagen i kagen blev som Minecraft kagen jeg lavede i foråret. Derfor bestod kagen af vores chokoladekage og vanilje smørcreme med […]

Reply
Rikke 22/01/2016 - 12:08

Hejsa.
Hvordan har du lavet den meget flotte overflade/logo på OREO?

VH Rikke

Reply
Camilla 22/01/2016 - 17:10

Hej Rikke

Jeg har snydt lidt 😉
Jeg brugte den Oreo dåse der er afbilledet allernederst på Oreo og Mincraft kagesiden, som vi bruger til pengegaven.
Jeg rensede låget og brugte det som aftrykpræger ned i fondanten. Problemet var at teksten dermed blev spejlvendt, så den havde jeg dækket med tape og så prægede jeg det selv, sammen med alle rillerne langs kanten.
Håber det er til at forstå 🙂
De bedste hilsner
Camilla

Reply
Tryllekage til konfirmand - Kagefeerne 27/05/2017 - 08:38

[…] Jeg fik æren af at lave kagen til ham, da jeg også havde lavet kagen til en af deres andre sønners konfirmation for nogle år siden. Oprindeligt vill jeg have lavet en kæmpe bøtte popcorn, da det er ynglings […]

Reply

Skriv en kommentar