Hjem Cake topper Isomalt figur – IsoMolly

Isomalt figur – IsoMolly

Isomalt figur fra IsoMolly figurkursus

 

Isomalt figur – IsoMolly

I går var jeg på IsoMolly kursus, for at lave en Isomalt figur. Kurset var gennem Loca cake Classes hos Specialkøbmanden.
Endnu engang havde Carmen inviteret Molly Coppini fra i Pasticci de Molly til danmark. Jeg har tidligere været på et af hendes kurser hvor vi lavede en ballerina. Jeg er fortsat lige så facineret af hendes flotte figurer, om det er fondant eller isomalt eller en kombi som jeg ved der er kursus med i dag. Kurset foregår på Italiensk med oversætter på. Men en stor del af sådanne kurser er at se hvordan underviser gør, og så ned på egne plads og gøre det efter så godt du nu kan (hvilket jeg aldrig føler er godt nok – vil kunne det hele med det samme).

Molly isomalt figur fra IsoMolly figurkursus

 

Denne gang var det ikke fondant vi arbejde i, men isomalt vi skulle lave en isomalt figur i. Jeg har aldrig arbejdet med isomalt før og Molly sagde enten så elsker du materialet ellers så hader du det. Jeg må indrømme, jeg tror jeg kommer til at elske det. Men det kommer til at koste en masse ommere, da materialet er rimeligt skrøbeligt, og der næsten ingen ting skal til for de forskellige elementer knækker. Når du arbejder med Isomalt som er en flydende sukkermasse, har du 2-3 par handsker på for at beskytte fingrene mod varmen. Da det er meget varmt når du smelter det, og lidt mindre varmt og mere som bolchemasse, når du former de forskellige elementer til din isomalt figur.

Molly isomalt figur fra IsoMolly figurkursus

Sådan en isomalt figur, består af en masse små dele, der først laves enkeltvis og ligger til afkøling. Når de forskellige dele er lavet samles det hele så med en varmepistol. Hvis det varmes for lidt, knækker delen hurtigt fra hinanden, hvis du varmer for meget, smelter de små detaljer. Eller figuren kommer til at mangle f.eks sin hals, fordi man får trykket for meget sammen, for at være sikker på det hænger sammen, som det skete for mig.

Molly isomalt figur fra IsoMolly figurkursus

 

Og selvfølgelig måtte jeg da også lige eje den nye bog Molly har skrevet, dog med fondantfigurer og ikke isomalt figurer.

Molly isomalt figur fra IsoMolly figurkursus

 

Masser af tips og gode råd, rigtig hyggeligt samvær med andre kagenørder har endnu engang givet mig en dejlig dag at huske tilbage på.

Gruppebilled fra Isomalt figurkursus

 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv en kommentar