Hjem Div. kager Halloween kage – Fødselsdagskage

Halloween kage – Fødselsdagskage

Halloween kage med græskar og spøgelse oven på hinanden

Fødselsdags Halloween kage

Halloween kage til familiefødselsdag. I weekenden holdt vi fødselsdag for min mand og mig. Når vi nu var så tæt på Halloween, gav det mig anledning til at lave en Halloween kage.
Jeg ville rigtig gerne prøve at lave en kage med lakridsmousse og hindbærmousse, men det faldt absolut ikke i familiens smag. Så 2 kager måtte der til, så der også var noget resten kunne lide. Den anden Halloween kage blev så med jordbær/rabarbermousse og hasselnøddemousse. Og det var til dags dato den bedste kage jeg havde lavet, proklamerede min mand, så det var jo dejligt 🙂

 

Halloween græskar kage under opbygning med smørcreme og fondant

Min Halloween kage af græskaret bestod af sponge cake. Da jeg skulle skære kagen i form, havde jeg brug for nogle bunde der ikke var så porøse, som alm. lagkagebunde kan være.
Først en kagebund, derefter blev der fyldt op af et lag med lakridsmousse med lakridsstykker, og en kagebund igen før næste lag. Et lag med hindbærmousse med friske hindbær ovenpå, og en kagebund igen før næste lag. Begge lag blev så gentaget, for at have nok kage tilbage, efter at have skåret kagen i facon. Efter kagen havde stået på køl 4-5 timer for at sætte sig, gik jeg igang med at skære kagen i facon. Jeg blev en erfaring rigere igen med denne kage. Normalt når jeg tilfører frisk frugt, er  jeg erfaringsmæssigt begyndt at ligge frugten ca. 3-5 cm inde fra kanten. Dette gøres fordi det giver problemer med syren fra frugten, hvis det kommer i kontakt med fondanten. For at undgå kontakt, skal der bruges et rimeligt tykt lag smørcreme, før alt er forseglet. Så derfor, når en kage skal skæres i facon, så lad være med at tilføre frisk frugt, da du risikerer at komme ind til frugten, som du kan se på billedet af det øverste lag.

Kagen blev opsmurt med smørcreme med frisk citronsaft, for at give mere friskhed sammen med hindbærrene til lakridsen. For at undgå et for tyk lag smørcreme, valgte jeg at fylde en sprøjtepose med resten af smørcremen og sprøjte striber på kagen, som blev glattet ud til nogle bløde folder (fik jeg ikke taget billed af). Tilsidst blev kagen overtrukket, med orange fondant jeg selv havde farvet, fra mærket Funcakes. Jeg er ikke så glad for Funcakes, da jeg føler det sprækker meget for mig, når jeg skal overføre det til kagen. Samt det tager let mod fugt fra køleskabet, ligesom Odenses fondant. Så jeg snød lidt og blandede lidt af Mollys fondant i, for at få det mindre skrøbeligt.

 

Halloween spøgelse kage under opbygning

Min Halloween kage af spøgelset, bestod af alm. lagkagebunde med kakao i. Først en lagkagebund, derefter blev der fyldt op af et lag med jordbær/rabarbermousse, med et lag friske jordbær. Derefter kom der en tynd karamel nøddebund. Et lag med hasselnødmousse, med halve Ferrero Rocher ovenpå (der gik en en hel pakke til), og en kagebund igen før næste lag. Igen blev der fyldt op af et lag med jordbær/rabarbermousse og en lagkagebund som top. Efter kagen havde stået på køl 4-5 timer for at sætte sig, gik jeg igang med at skære toppen af kagen i facon.

Kagen blev opsmurt med smørcreme med Dulce de leche i, for at give det karamelsmag. Og overtrukket med Molly pasta som er mit foretrukne fondant mærke for tiden. Begge kager blev pynte med øjne og mund, samt der blev lavet lidt grønne spiraler som tilbehør.

 

Halloween cake with pumpkin and ghost

 

Jeg ville gerne have et simpelt og rent udtryk på kagerne. Og Cathrine insisterede på det blev glade ansigter, og det syntes jeg blev opfyldt meget godt heldigvis 🙂

 

Halloween kage af græskar med ansigtHalloween kage af spøgelse med ansigt

 

Follow my blog with Bloglovin

2 kommentarer

Dicte Maria Lage 26/10/2016 - 07:12

har du opskriften?

Reply
Camilla 27/10/2016 - 21:09

Hej Dicte
Der er links til de opskrifter jeg har brugt i beskrivelsen, men lakridsmousseen kan jeg ikke huske og Spongecaken er fra Cake Boss (google den).
Jeg vil ikke copy/paste andres opskrifter på min blog medmindre det er fordi jeg har tilrettet i ingredienser/mængder til min egen smag, hvorfor jeg linker til dem. Mener at kunne huske at lakridsmoussen ikke sad lige i skabet, hvorfor jeg ikke linkede til den.
Håber det er brugbart.
Mvh Camilla

Reply

Skriv en kommentar