Hjem Div. kager 70 års fødselsdags blomsterkage

70 års fødselsdags blomsterkage

Lilla blomsterkage i 3 lag

Lilla blomsterkage til 70 års fødselsdag

Surprice blomsterkage til Jette.
Min venindes mor blev 70 år, og hun ville gerne komme med en overraskelse til sin mor i form af en kage. Så jeg var så priviligeret at hun spurgte om jeg ville lave en kage til hendes mor. Det ville jeg selvfølgelig godt, da jeg nu har kendt hende gennem så mange år. Hendes mor havde spurgt flere gange undervejs i forberedelsen på dagen, hvornår min veninde skulle i gang med lagkagen. Så det var noget af en overraskelse for hende, da jeg kom anstigende med en blomsterkage og fik lov til at være med til at ønske hende tillykke med dagen.

 

Fransk-anemone-undervejs

Jeg fik frie hænder til kagen, men vidste at hun er rigtig glad for blomster. Da jeg havde en del blomster fra mine Wilton kurser, skulle jeg bare lave nogle ekstra blomster, så jeg tilføjede franske anemoner der er hendes yndlingsblomst.

 

Fransk-anemone-blomsterranke

Det er 1. gang jeg har lavet en blomsterranke der skal på en kage. Det gik ikke særligt godt, da jeg stod med en ca. 1/2 meter lang ranke, hvor bladene knækkede på nogle af blomsterne, så snart jeg flyttede rundt på og justerede blomsterne. Jeg vidste heller ikke hvordan jeg skulle sætte ranken fast, så det blev med store klatter fondant rund om stilken ind mod kagen, som jeg så prøvede at skjule med blomsterne. Så næste gang, skal jeg have fundet på en smartere metode. Har fået et tip om små korte ranker/buketter og løse blomster til at fylde ud med. Men da man ikke må putte blomstertråd, direkte ind i kagen, skal jeg lige havde regnet den del ud.

 

Lilla-kage-3-lag

Hendes 70 års fødselsdags blomsterkage bestod af traditionelle lagkagebunde, 1 lag med stikkelsbær mousse og 1 lag med lemoncurd mousse i hvert sit lag. Kagen blev smurt op med smørcreme tilsat lemoncurd, så den heller ikke var for sød. Det blev en dejlig frisk kage og så absolut ikke sidste gang jeg skal lave stikkelsbærmousse.

 

Follow my blog with Bloglovin

2 kommentarer

Susanne Karlskov 14/09/2014 - 07:23

Det var min Mor som var den heldige fødselslar, aldrig havde hun forventede en sådan kage.
Da den kom ind blev den modtaget med måben og klapsalver, vi måtte vente en rum tid før vi kunne nyde kagen, alle skulle have et billede af vidunderet.
Kagen var et mesterværk at ynde, en enkelhed og elegance, en kreativitet i alle detaljer. Blomsterranken var yndefuld, et ufatteligt håndværk.
Kagen var smuk, men bedst af alt var den syndfuld god.
En syrligsød lemoncurd mousse med kontrasten af kagebunden, blev yderligere sammensat i en syndfuld mundfuld af stikkelsbærmousse. Tak Camilla

Reply
Camilla 14/09/2014 - 12:16

Tak søde 🙂
Det var en fornøjelse at lave den til hende.
Og det hele værd at se hendes ansigt da jeg kom med den.
Dejligt hun havde en god fødselsdag 🙂

Reply

Skriv en kommentar