Pingvin og iglo kage

Pingvin og iglo kage beklædt med smørcreme og fondant

 

Pingvin og iglo kage

Sidste år lavede jeg en snelandskabskage til Claras fødselsdag, sådan en ville Cathrine også gerne have i år.
Meen, syntes det var lidt sjovere hun fik anden kage end søsters. Cathrine havde set nogle søde pingviner på forsiden af et Cake Craft and Decoration magasin. Så derfor blev kagen med pingviner, iglo, blå bølger og frisk sne. Stadigvæk snelandskab eller måske snarer vinterlandskab. Cathrine blev snydt for at få kage med i skole sidste år til sin fødselsdag. Så derfor var det på sin plads at hendes kage fik 1. prioritet i år, fremfor Claras badmintonkage som blev mere simpel.
Det er lidt upraktisk, på nogle punkter når ens døtre har fødselsdag med 5 dages mellemrum, og de begge gerne vil have noget helt specielt med i skole, samt der normalt også skal laves kage til familiefødselsdagen.

 

De blå bunde til Pingvin og iglo kage

Bundene er sponge cake, som er en lidt mere fyldig bund end en alm. lagkagebund. Bundene er bagt som til en regnbuekage, bare i blå nuancer. Så de passede til det kolde tema på hendes pingvin og iglo kage.
Fyldet mellem lagene er hvid chokoladeganache tilsat lidt pebermynte essens. Selve kagen er smurt op med smørcreme tilsat pebermynte essens og blå farve.
Cathrine skar selv kagestykkerne ovre i skolen, og der var rigeligt kage til hele klassen og vist også lidt på lærerværelset. Hun var så sød lige at få taget et billed, så kagen kunne ses inden i, efter hun havde skåret det første stykke kage. Kagen blev 25×25 cm og ca 12 cm høj, da der var 5 lag kage med et tyndt lag chokoladeganache mellem hvert lag. Der blev også brugt en del smørcreme til at lave bølger med efter jeg havde smurt kagen hurtigt op.

 

Pingvin og iglo kage under opbygning med smørcreme og fondant

Iglo og den skrå isflage hvor der rutscher en pingvin ned af, er Rice Krispie Treats (RKT) beklædt med fondant. Mens den store isflage som igloen og de 3 pingviner står på, er en kagebund der er skåret til. Hver pingvin er formet i fondant, Cathrine syntes den ene frøs, så den lavede hun lige en lille hue til. Den rutschende pingvin, lavede hun selv, ud fra de 3 andre pingviner jeg havde lavet klar i løbet af ugen på Cathrines opfordring, så hun var sikker på jeg nåede at få lavet nogle figurer klar.
Tilsidst, blev der drysset flormelis over kagen (mens hver pingvin var beskyttet af Vita Wrap), så der kom sneeffekt, hvilket var meget vigtigt for Cathrine. Selv indgangen måtte lige tilrettes undervejs, da den var blevet alt for lang. det er sådan noget man først ser når kagen den bliver samlet og pynten sættes på.

 

Pingvin og iglo kage beklædt med smørcreme og fondant

 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *