Pebernødder med peber

Pebernødder i glas

Pebernødder med peber

Disse pebernødder minder mig om dem vores lokale bager bagte, nemlig pebernødder hvor man kunne smage der var peber i. Efter jeg smagte dem, smagte de købte pebernødder fra supermarkederne bare ikke lige så godt mere. Vores bager er desværre lukket ned for flere år siden, og så måtte jeg på jagt efter opskrift på pebernødder med peber i på nettet. Jeg faldt derfor over en opskrift, som vist oprindeligt er blevet vist på TV2 fra lagkagehuset. Jeg har så bare tilsat lidt ekstra peber, da vi herhjemme rigtig godt kan lide den lidt kildrende/kradsene eftersmag og fornemmelse pebret giver. De er nemme at bage, og har da også oplevet at måtte bage en ekstra portion et par år, fordi de forsvandt så hurtigt.

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 500 g mel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1,5 tsk. hvid peber
Smør og sukker piskes godt sammen.
Tilsæt fløden og rør langsomt.
Sigt krydderierne, bagepulveret, natron og melet sammen og tilsæt det dejen.
Ælt dejen godt igennem og tril den til stænger på tykkelse med en pegefinger. (Obs, de hæver lidt ved bagning)
Skær stængerne i små stykker (ca. 1 cm.). Tril dem hvis du har lyst, det er bare lidt mere tidskrævende, men sjovere hvid børnene er med i køkkenet.
Sæt pebernødderne på bageplader og bag dem ved 200 grader i ca. 8-10 minutter, til de er hævede og let lysebrune.
Afkøles på bageristen og opbevares i en lufttæt beholder.

 

Pebernødder og en jule hoptimist

 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *