Påske citron marengs cupcakes med lemoncurd suprice

Citronmarengs cupcake med lemoncurd surprice

 

Påske citron marengs cupcakes med lemoncurd surprice

Cathrine og jeg skulle bl.a. til påskefrokost hos mine forældre og ville gerne komme med det søde indslag.
Min ældste datter Clara og min mand var alligevel i Berlin for at spille badminton. Så Cathrine og jeg havde hus og køkken helt for os selv hele påsken. Det kom der disse påske cupcakes ud af, påskekylling cakepops samt vi fik forsøgt os med at pynte påske cookies.

 

Citronmarengs cupcake med lemoncurd surprice

Citron marengs cupcakes

Citron cupcakes 12-16 stk.
  • 80 g blød smør
  • 240 g hvedemel
  • 280 g sukker
  •  1 spsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 citron (Fintrevet skal fra 1 usprøjtet citron)
  •  2 æg str m/l
  • 1/2 stang vanilie
  • 2, 5 dl sødmælk
Surprice fyld

70-100 g lemoncurd købt eller hjemmelavet

Marengs
  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • Ca. 1, 5 dl vand
Cupcakes
  1. Mix smør, mel sukker, bagepulver, salt og citronskal sammen i en røreskål.
  2. Pisk med en gaffel æg og mælk sammen i en kande.
  3. Tilsæt langsomt de våde ingredienser til de tørre, med røremaskinen på laveste hastighed. Sæt derefter hastigheden op til middel  og rør til en glat og ensartet dej.
  4. Fordel dejen 2/3 op i 12-16 cupcake forme.
  5. Bages i ovvnen i 18-20 minutter ved 190 grader.
  6. Lad cupcakesene afkøle helt.
  7. Fyld lemoncurd i en sprøjtepose med en tyl 230 (wilton), Stik halvdelen af tylspidsen ned i midte af en cupcake og tryk lidt lemoncurd ned i cupcaken, mens du stille løfter tyllen ud af cupcaken. Alternativt kan du skære et stykke cupcake på 2x2x2 cm ud af midten af cupcaken og fylde lemoncurd i med en ske og toppe dit afskårne stykke kage ned i igen.
Marengs
  1. Bring sukker og vand i kog (vandet skal lige dække sukkeret i gryden). Lad det koge 5-10 min. eller til det når 115 grader.
  2. Pisk æggehviderne til de skummer mens sukkervandet koger.
  3. Tilsæt sukkervandet til æggehvidemassen mens røremaskinen kører. Når alt sukkervand er tilsat, hæv hastigheden til det højeste og pisk til undersiden på skålen ikke føles varm mere. Marengsmassen er nu blevet kold, glat og skinnende samt danner faste toppe.
  4. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl f.eks. 2D og sprøjt f.eks. små reder på dine cupcakes
  5. Brænd kortvarigt marengsmassen med en gasbrænder, så massen ser ud som om den er bagt.
  6. Pynt dine påske citronmarengs cupcake med små sukkeræg eller Haribo lakridsæg tilsidst i rederne.

Da jeg skulle transportere disse citron marengs cupcakes, valgte jeg først at putte sukker æggene i da vi ankom til mine forældre. Hvorfor der ikke er æg i dem allesammen på billederne.
Citronmarengs cupcake med lemoncurd surprice

 

Follow my blog with Bloglovin

One thought on “Påske citron marengs cupcakes med lemoncurd suprice

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *