I går havde jeg lækre påske chokolade cupcakes med på arbejde. Anne au Chocolats fantastiske chokoladebalade opskrift blev brugt til disse lækre fløjlsbløde påske chokolade cupcakes. Jeg har haft lavet opskriften flere gange med succes som hel kage, denne gang blev den så afprøvet som cupcakes. Det blev en lige så stor succes, heldigvis. Man får stadigvæk fornemmelsen af den smelter i munden på en, selvom det er cupcakes. Var lidt bange for om de blev for tørre da jeg også tilføjede lidt ekstra kakao, men det var ikke noget problem.
Hvis der findes en kogebog jeg vil anbefale er det klart Anne Moltke Hansen og Maja Ambeck Vase super lækre kogebog “Lykken er chokolade”. De er begge store inspirationskilder og jeg har fulgt hver af deres individuelle meget flotte og visuelle blogs. Om ikke så lang tid kommer de med en isbog, det ser jeg frem til og ved allerede også hvem der skal have et eksemplar i gave.
Meningen var at der skulle have været Dulcey ganache fuglereder på toppen, men det kiksede desværre, da jeg skulle til at sprøjte rederne på. Så i stedet blev der i hast rørt en chokolade smørcreme med kakao og appelsinolie sammen. Som derefter blev formet som små reder oven på de lækre chokolade cupcakes.Til sidst blev de pyntet med et par små sukker påskeæg.
Påske chokolade cupcakes med chokolade smørcreme
Chokolade cupcakes
14-16 stk. (Fra Anne au Chocolats fantastiske chokoladebalade)
- 200 g mørk chokolade, gerne over 55% (ellers tilsæt 2 spsk ren kakao også*)
- 200 g smør
- 250 g sukker
- 5 æg
- 1 spsk mel
- Hak chokoladen.
- Smelt smøret i en gryde.
- Put chokolade i smøret, rør rundt til chokoladen er smeltet.
- Rør sukker i massen og køl lidt af.
- Tilsæt æggene 1 af gangen og rør godt mellem.
- Sigt og vend melet i til sidst.
- Fyld dejen 2/3 i ca. 14-16 cupcakes forme.
- Bag ved 180 grader i ca. 20 min. (Kagen skal føles lidt ubagt, dog ikke flydende)
Denne kage er bedst når den bages en dag i forvejen, og opbevares gerne på køl.
Husk dog at tage kagen ud af køleskabet 1/2-1 times før den serveres.
* Hvis du ikke har en chokolade med en kakao procent på over 55%, kan du tilsætte 2 spsk ren kakao, for at få en dybere smag i kagen.
Jeg havde noget overskydende kogechokolade fra arbejdet, samt den nye Gestus kakao pulver der skulle afprøves, og det gik godt. Mine chokolade cupcakes fik en dejlig fyldig smag, selvom jeg ikke brugte en høj kvalitets chokolade.
Chokolade smørcreme
- 200 g blød smør
- 400 g flormelis
- 2 spsk kakaopulver
- ca. 20 dråber appelsinolie eller revet skal fra en appelsin
- 4-6 spsk vand eller appelsinsaft (evt. mere eller mindre)
- evt. 1 spsk Meringue powder (behøves ikke, hvis du ikke har det i huset)
- Bland smør, kakao, flormelis og evt. Meringue Powder i en røremaskine. Start røremaskinen stille op, indtil alt det tørre er optaget af smørret.
- Bland det på mellemste hastighed med en kagespade (ikke piskeriset).
- Tilsæt væske 1 spsk af gangen til massen er så blød at du kan sætte din dej skraber i smørcremen og den vælter stille og roligt.
- Smag til sidst til med appelsinolie eller revet appelsinskal.
- Fyld smørcreme i en sprøjtepose med en stor stjerne tyl, jeg brugte tyl nr. 2D og form reder på toppen af din cupcakes.
- Pynt evt. tilsidst med små påskeæg.
1 comment
[…] uden hakkede nødder og hakkede ekstra chokolade). Samt min efterhånden foretrukne chokoladekage Chokoladeballede af anne au chocolat. Jeg fordelte halvt af hver dej i mine mini muffinsforme, men kun 2/3 op i […]