Cathrine har været i gang med at lave p-tærter. De er dejlig børnevenlige, specielt hvis der bruges mørk overtræk fra Odense, og chokoladen derfor ikke skal tempereres. Men har du styr på temperering, er det klar at foretrække at bruge en lækker chokolade.
P-tærter med karamel fra kondenseret mælk
Dette skal du bruge
- 100 g Chamallows eller andre mini skumfiduser
- 70 g peanuts (Cathrine gjorde det vist på slum)
- 2-3 tsk. hjemmelavet karamel af kondenseret mælk, eller Dulce de leche fra glas
- 200 g chokolade
Således gør du
- Bland skumfiduser, peanuts og karamel.
- Sæt små klatter af massen på spækbræt, med bagepapir eller plastpose over. Brug fingrene med lidt vand på, til at forme P-tærterne med da det er meget klistret.
- Sæt dem kort tid i fryseren, for at mindske de falder fra hinanden, når chokoladen påføres.
- Pensel dine P-tærter med chokolade, da de har tendens til at falde fra hinanden, når de dyppes ned i chokoladen.
- Stil på køl til de skal spises.
Således ser P-tærterne ud før de kommes i fryseren og efterfølgende pensles med chokolade.
Tip: Hvis du ikke kan få små skumfiduser, kan du bare klippe de store i mindre stykker. Men de sætter sig fast i saksen, medmindre du smører saksen med olie.
God jul og velbekomme 🙂
1 comment
[…] juledag skulle vi komme med konfekten til familie julefrokosten. Cathrine sørgede for at lave P-tærter. Jeg lavede Ischokolade, karamelliseret blondie samt denne chokolade og nougat konfekt. Ud fra min […]