Oreo kiksebund

Oreo kiskebund i cellofan

Oreo kiksebund

  • 250 g Oreo eller anden chokoladekiks
  • 175 g smør, gerne usaltet

 

  1. Del kiksene og fjern det hvide creme.
  2. Blend kiksene  til krummer i en blender eller food processor. Alternativt, kan kiksene knuses i en plasiktpose med en kødhammer eller kagerulle.
  3. Smelt smøret i en skål og tilsæt kikse krummerne i og bland godt.
  4. Tilskær et stykke bagepapir så det passer i den ene bredde og læg ned i en form på ca. 15×15/20×20 cm afhængig af ønskede tykkelse. Beklæd derefter formen med cellofan indvendigt, alt dette for at kunne få kiksebunden ud af formen.
  5. Kom kiksemassen i formen og tryk den flad og helt ud til kanterne, luk cellofanen henover og sæt på køl i 1 time.
  6. Tag formen ud af køleskabet når kagen skal samles, løft forsigtigt op i bagepapiret så, kiksebunden ikke knækker. Pak den ud af cellofanen og læg ind i kagen. Pas på den er skrøbelig, så tag den først ud lige når den skal bruges for den er så kold og fast som muligt.

 

Oprindeligt bruges denne kiksebund til en græshoppe tærte på Ø 23 cm, hvor kiksebunden bare presses ned i tærteformen, som til cheesecake. Hvor den ikke skal pakkes ind, da den forbliver i formen. Men kiksebunden smager fabelagtigt, og bevarer smagen og sprødhende som Oreo kiks, så vi er begyndt at bruge den til andet også. Denne kiksebund er derfor brugt til vores Oreo kage: Oreo og Minecraft kage og sidenhen: Badminton kage

 

Oreo kiksebund i kageform

Beklager den ringe kvalitet af billederne, som er taget en sen aftentime med min mobil.

 

Follow my blog with Bloglovin

One thought on “Oreo kiksebund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *