Mini cupcakes med skildpaddecreme

Tomas skildpaddecreme på chokoladecupcake

 

Mini cupcakes med skildpaddecreme

Jeg har et par kollegaer der er ret så glade for Toms skildpadder. Så da jeg skulle have kage med på arbejde i anledningen af min fødselsdag for et par uger siden, kastede jeg mig ud i prøve at lave cupcakes med skildpaddecreme. Må indrømme, at jeg selv syntes den blev rimelig vellykket. Specielt efter jeg tilførte godt med god Rom, så Rom smagen virkelig trådte frem. Heldigvis var der mini skildpadder på tilbud i ugen op til, så jeg kunne købe 2 pakker til en overkommelig pris, og dermed pynte hver enkelt cupcake med en skildpadde. MUMS 🙂

 

Cupcakes med skildpaddecreme

For at prøve noget nyt, lavede jeg dobbelt chokolade mini cupcakes for at få både chokolade og karamel smagen frem i kagen. Jeg valgte at lave en portion karamelliseret hvid chokolade blondie med inspiration fra Maja Vase (dog uden hakkede nødder og hakkede ekstra chokolade). Samt min efterhånden foretrukne chokoladekage Chokoladeballede af anne au chocolat. Jeg fordelte halvt af hver dej i mine mini muffinsforme, men kun 2/3 op i formen. Chokoladeballaden nederst og den karamelliserede hvide chokolade blondie øverst, og opnåede dermed en dejlig sprød skorpe. Mener jeg fik omkring 30 mini cupcakes ud af det. Jeg bagte mine muffins ca. 20 minutter. Du kan også vælge kun at lave dine muffins ud fra chokoladeballade opskriften, det vil ikke have den helt store betydning, da der er god smag i denne skildpaddecreme, der tylles ovenpå.

 

Chokolade muffins til cupcakes med skildpaddecreme

 

Skildpaddecreme

 • 2,5 dl piskefløde
 • 125 g skildpadder brugte ca. 20 mini skildpadder (“Skildplader” kan også anvendes)
 • 1 blade husblas
 • 3 tsk god Rom (Romessens kan også bruges)
Således gør du
 1. Udblød husblassen i koldt vand.
 2. Hak skildpadderne godt og put dem i en skål.
 3. Varm piskefløden i en gryde. Tag den af varmen inden den koger og pisk husblas i.
 4. Hæld den varme fløde over de hakkede skildpadder, lad stå 2 min og rør rundt til du får en homogen masse.
 5. Tilsæt Rom og rør rundt, smag til undervejs, da det er en smagssag, hvor gennemtrængende rommen skal være.
 6. Dæk til med husholdningsfilm, det er vigtigt at filmen kommer ned og røre ved cremen.
 7. Sæt cremen på køl minimum 8 timer – gerne til natten over.
 8. Pisk blandingen op til let og luftig creme. Det tager lidt tid at få pisket cremen op. Men PAS PÅ du ikke overpisker, for så bliver cremen grynet.

 

skildpaddemousse_cupcakes
Jeg havde 24 cupcakes med på arbejde, så de kollegaer der ikke nåede at smage første dag, fik muligheden dagen efter 😉 Og det var vist meget godt for de røg alle 24.

 

Toms skildpadde cupcakes med skildpaddecreme

 

2 thoughts on “Mini cupcakes med skildpaddecreme

 1. Det er da den mest geniale opskrift på cupcakes og så passer de strålende til en anden ligeså fremragende saftig snack, nemlig ebogen Direktørens sekretærer af N. Johansson! 1000 tak for mange suveræne og overvældende opskrifter!!

  • Kære Ditte
   Mange tak skal du have 🙂
   Der findes da heller ikke noget bedre end lækker hjemmebagt kage og en god bog. Specilet i sådan et kedeligt vejr vi har i dag.
   Jeg har netop besluttet, at jeg skal i køkkenet og bage en gang muffins med banan og masser af chokolade 🙂
   De bedste hilsner
   Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *