Disse mini cakepops brugte jeg til denne Chokoladekage med hindbær og chokolade ganache jeg lavede til min datters 18 års fødselsdag. Jeg skulle bruge noget pynt til kagen med glimmer i guld og pink/lyserød. Da hun ikke er til lakrids coated i chokolade, som jeg personligt selv elsker. Måtte jeg finde på noget selv, der mindede derom.
Derfor blev det til Mini cakepops eller mini romkugler som jeg lavede af kagerester og smørcreme rester fra selve kagen. Da jeg skar kagen i lag og lige høje stykker, blev der en del kagesrester tilovers. Og da jeg var færdig med at opsmøre kagen, var der heldigvis også smørcreme (IMBC) tilovers. Så hvad var mere oplagt end at få brugt nogle af de rester jeg havde fra den lækre chokoladekage og den syndige IMBC med hindbærsmag.
Mini cakepops med hindbærstøv og guldstøv
Jeg brugte ca.
- 100 g kagerester
- ca. 50 g smørcreme, ganache eller hvad du har i overskud fra din kage
- evt. smagstilsætning: syltetøj, pebermyntedråber, kanel eller andet spændende
Sådan gør du
- Smuldr kage-resterne og tilsæt smørcremen lidt af gangen til du får en homogen masse du kan trille til kugler uden de går i stykker. Jeg brugte en gaffel til røre/samle dejen med.
- Tril kuglerne i ønskede størrelse, jeg varierede dem i str. fra 1-2 cm i diameter.
- Dæk dem til med plastfilm og læg dem på køl i ca. 1 time, så de bevarer formen, når du triller dem i coatingen.
- Tril kuglerne i guldstøv og hindbærstøv.
- Opbevares på køl, til du skal bruge dem.
For at få den skinnende effekt, tilsatte jeg noget pearl dust i pink/lyserød til hindbærstøvet.
Både Hindbærstøv og Guldstøv er fra Mill & Mortar, som jeg er rigtig glad for at bruge.
Du kan selvfølgelig bruge lige den farve eller det frugtstøv du ønsker, eller f.eks lakridspulver, flormelis, kokos.
Så er de klar til at spises eller pynte kagen med.
1 comment
[…] pyntede vi den med hjemmelavede mini cakepops der blev rullet i henholdsvis hindbærstøv iblandet noget pearl dust samt guldstøv, for at […]