Marmelade med dadler og chia frø

Jordbær/hindbær marmelade med dadler og chiafrø

 

Jordbær/hindbær marmelade med dadler og chia frø

Jeg havde et par bakker hindbær og jordbær i overskud. Som jeg besluttede at lave lidt jordbær/hindbær marmelade med dadler og chia frø af, inden de blev kedelige og dårlige. Hvorfor jeg lavede dobbelt portion, så jeg kunne tage et glas med til min veninde den efterfølgende dag.

Denne marmelade bruger jeg selv på mit hjemmebagte knækbrød gerne med lækker Vesterhavs ost. Eller på min A38 i hverdagene, hvis jeg ikke ligger inden med friske bær. Tænker det også vil være eminent til en gang varme pandekager nu hvor efteråret er startet.

Fordelen er at marmeladen er naturlig sødet og uden konserveringmidler, ulempen er den ikke holder så lang tid. Til gengæld ved jeg hvad der er i.

 

knækbrød med jordbær og hindbær marmelade på dadler og chiafrø

 

Dette skal du bruge

  • 300 g jordbær og hindbær – eller de bær du bedst kan lide eller skal have brugt
  • 100 g dadler u. sten
  • 2 spsk chia frø
  • kornene af 1/2 vaniljestang

 

Sådan gør du

  1. Rens jordbær og hindbær
  2. Hæld bærrene i en gryde og kog dem op, skru ned og lad dem simre i 5 minutter.
  3. Fjern sten fra dadlerne og skær dem i kvarte. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt begge dele til bærmassen. Lad det simre yderlig 5-10 minutter mens du rører rundt til dadlerne er opløst i bærmassen. Hvis du ønsker færre bærstykker kan du bruge en kartoffelmoser elller stavblender til massen har den konsitens du ønsker.
  4. Sluk for varmen og tilsæt chia frø, mens der røres godt rundt i gryden. Husk massen tykner først efter lidt tid, så pas på ikke at putte ekstra i, med mindre du har brugt bær fra frost og du kan se bærmassen er meget flydende.
  5. Skold 1-2 marmeladeglas så de bliver pinlig rene, og hæld din marmelade med dadler og chiafrø på glassene. Sæt glassene i køleskabet og glæd dig til hjemmelavet marmelade næste dag.

 

Note 

Da der ingen konserveringsmiddel er i, så husk kun at bruge rene redskaber ned i marmeladen og hav den på køl hele tiden. På denne måde kan det holde sig 2-3 uger.

 

Follow my blog with Bloglovin

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *