Majs knækbrød med ost, er virkelig lækre. Og så er de glutenfrie, for dem så går op i det. De egner sig både til morgenmad, mellemmåltids snack og som en slags Tortilia chips. Alt efter hvilken størrelse, du skærer stykkerne i, og hvad du vælger at pynte dine majs knækbrød med på toppen. Jeg har efterhånden ikke talt på hvor mange gange vi har fået bagt dem efterhånden. Da de har mange funktioner herhjemme, specielt morgenmad og mellem måltid forsvinder de ved.
Majs knækbrød med ost
Dette skal du skal bruge
- 0,5 dl olivenolie
- 2-2,5 dl kogt vand
- 2 dl majsmel
- 1 dl græskarkerner
- 0,5 dl sesamfrø
- 0,5 dl hørfrø
- 2 tsk salt
- 100-200 g cheddarost
Således gør du
- Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål.
- Tilsæt olie og 2 dl kogende vand og rør rundt.
- Tilsæt cheddarosten og rør til det har samlet sig til en blød og klistret dej. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis dejen er for tør.
- Del dejen i 2 og rul hver dejklump ud mellem 2 stykker bagepapir. Jo tyndere dejen er rullet ud, jo sprødere bliver knækbrødet. Fjern det øverste stykke bagepapir og genbrug på næste dejklump.
- Drys med salt, krydderurter eller ekstra græskarkerner.
- Skær forsigtigt med en kniv eller pizzaskærer dejen i ønskede stykker – du behøver ikke skære hele vejen gennem dejen, da den knækker let.
- Bag ved 150 grader i 45 minutter
- Knæk dit majs knækbrød i stykker, når det kommer ud af ovnen.
- Køl af på en rist.
Tip
Hvis det stadig virker blødt i midten efter de 45 minutter, så bræk de yderste skiver majs knækbrød af og bag resten i 10 minutter mere.
Har du ikke lige græskarkerner, eller foretrækker andre kerner. Bruger du bare hvad du har i skabene af kerner og frø, alt efter hvad du foretrækker.
3 kommentarer
Hved er det for en majsmel, fin, grov, polenta ?
Hej Nete
Jeg bruger Fuldkornsmajsmel. Men almindelig/fin tænker jeg er lige så fint.
Tror uden at vide det, at Polenta vil være for grov, da det er melet der får massen til at hænge sammen.
Mvh Camilla
[…] marmelade bruger jeg selv på mit hjemmebagte knækbrød gerne med lækker Vesterhavs ost. Eller på min A38 i hverdagene, hvis jeg ikke ligger inden […]