Majs knækbrød med ost

Glutenfri majs knækbrød

Disse glutenfri majs knækbrød, er virkelig lækre. De egner sig både til morgenmad, mellemmåltids snack og som en slags Tortilia chips. Alt efter hvilken størrelse, du skærer stykkerne i, og vælger at pynte med på toppen.

Majs knækbrød med ost

  • 0,5 dl olivenolie
  • 2-2,5 dl kogt vand
  • 2 dl majsmel
  • 1 dl græskarkerner
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 0,5 dl hørfrø
  • 2 tsk salt
  • 200 g cheddarost

Således gør du

  1. Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål.
  2. Tilsæt olie og 2 dl kogende vand og rør rundt.
  3. Tilsæt cheddarosten og rør til det har samlet sig til en blød og klistret dej. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis dejen er for tør.
  4. Del dejen i 2 eller 3 og rul hver dejklump ud mellem 2 stykker bagepapir. Jo tyndere dejen er rullet ud, jo sprødere bliver knækbrødet. Fjern det øverste stykke bagepapir og genbrug på næste dejklump.
  5. Drys med salt, krydderurter eller ekstra kerner.
  6. Skær forsigtigt med en kniv eller pizzaskærer dejen i ønskede stykker – du behøver ikke skære hele vejen gennem dejen, da den knækker let.
  7. Bag ved 150 grader i 45 minutter
  8. Knæk dit majs knækbrød i stykker, når det kommer ud af ovnen.
  9. Køl af på en rist.

 

Har du ikke lige græskarkerner, bruger du bare hvad du har i skabene af andre kerner og frø.

Glutenfri majs knækbrød

 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *