Kokosmakroner med kokossukker

Kokosmakroner med kokossukker

 

Jeg ryddede op i mine køkkenskabe sidste weekend. Her konstaterede jeg, at jeg havde et par poser kokossukker og 2 store poser kokosmel. Samt æggehvider fra nytårs desserten der også snart var nær sidste anvendelses dato.
Så hvad var mere nærliggende at bikse sammen, end en gang kokosmakroner.

Jeg fik eksperimenteret med 2 slags. En sukkerfri kokosmakron og disse kokosmakroner med kokossukker. Kokossukker er naturligt og uraffineret, og påvirker derfor blodsukkeret mindre end almindeligt hvidt sukker, selvom det søder lige så meget eller mere end almindelig sukker. Kokossukker minder om mørkt rørsukker både i smag og farve, men har en rund og mere karamelagtig smag. Derfor er kokosmakronerne også blevet mørke i det.

Kokosmakroner med kokossukker

 

Kokosmakroner

Ingredienser (ca. 12 stk.)

 • 250 g  kokosmel
 • 250 g kokossukker
 • 150 g æggehvider
 • 50 g kakaonibs
 • 100-150 g mørk chokolade, min. 70 %.

 

 1. Forvarm alm. ovn til 225°.
 2. Hak kakaonibs.
 3. Kokosmel røres sammen med kokossukker og æggehvider og de hakkede kakaonibs.
 4. Form ca.12 kokosmakroner på en bageplade med bagepapir. Det gøres nemmest med hænderne, evt. gør hænderene lidt våde først så du ikke hænger fast.
 5. Bag kokosmakronerne i 8-12 minutter til de er let gyldne.
 6. Lad kokosmakronerne køle helt af, og dyp derefter bundene i smeltet chokolade, eller smør chokoladen på med en pensel.
  Hæld evt. overskydende chokolade over kokosmakronerne, eller brug det til chokoladebrud.

Det skal lige siges at pga. kokossukkeret, blev de bløde dagen efter. Så de egner sig bedst til at spises samme dag, medmindre man godt kan klare de er lidt snaskede.
Mine piger syntes kokosmakronerne smagte hen af det der oven på en drømmekage pga. den karamelagtige smag fra kokossukkeret. Det var absolut ikke et problem for den ene af pigerne. Jeg tænkte at ved at komme hakkede kakaonibs i, forstærkede jeg chokoladesmagen. Har ikke prøvet uden, så kan ikke udtale om det så også gjorde.

 

Kokosmakroner med kokossukker

 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *