Karamelliseret chokolade smager himmelsk. specielt hvis der tilsættes en smugle flagesalt. Det er hvid chokolade der karamelliseres i ovnen. Det smager super godt i kager og mousser. Hvis du ikke har prøvet det, vil jeg stærkt anbefale dig at prøve det.
Karamelliseret hvid chokolade
- Vej dine mængde chokolade af.
- Hak chokolade groft.
- Fordel chokoladen i et ovnfast fad.
- Bag chokoladen ved 120 grader omkring en times tid i alt.
- Hver tiende minut, røres rundt i massen.
- På et tidspunkt begynder massen at klumpe, det skal den. Bliv ikke bekymret, chokoladen karamelliserer og blive flydende til slut.
- Hvis du oplever chokoladen stadigvæk klumper når du har taget den ud af ovnen, så rør bare i massen i det ovnfaste fad til den bliver glat.
- Hvis du laver chokoladen dagen før og den derfor bliver kold og hård, opvarmer du den over vandbad, og den vil blive flydende igen.
OBS!
Skal du bruge 200 g i en opskrift f.eks. så sørg for at lave lidt ekstra. Da du umuligt kan få det hele ud af det ovnfaste fad.

Karamelliseret hvid chokolademousse
1 lag til Ø25 cm
- 1/2 l fløde
- 300 g hvid chokolade (gerne af god kvalitet, det kan godt smages)
- 3 blade husblas
- 20 g glukosesirup
- Læg husblassen i koldt vand.
- Hak chokoladen fint og hæld den op i en skål.
- Varm fløde og glukosesirup i en gryde. Det må ikke koge.
- Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå ca. 1 minuts tid, rør derefter rundt så chokoladen smelter og indtil du har en homogen creme.
- Vrid husblassen for vand, og bland den i cremen 1 af gangen. Rør godt rundt, indtil husblassen er smeltet.
- Sæt på køl enten natten over, eller indtil det er koldt. (efter 3-5 timer er den klar til piskning afhængig af hvor du placerer det i køleskabet.)
- For at undgå kondens når du sætter cremen på køl, så beklæd den med film, helt ned til overfladen, så det rør cremen og slutter tæt til skålens sider.
- Pisk cremen let og luftig. Stop lidt før du synes at den er ok. Vend det sidste med en dejskraber, til du har den rette konsistens så du undgår overpiskning.

Det midterste lag er karamelliseret hvid chokolademousse.
Her er den brugt til Cathrines blomster konfirmationskage.
Her er den brugt til Cathrines blomster konfirmationskage.
1 comment
[…] bestod af klassiske lagkagebunde. Der i mellem var der et lag med hyldeblomstmousse, et lag med karamelliseret hvid chokolademousse, samt et lag med jordbærmousse og jordbærkompot. 5 lag i alt, fordelt på Ø15,18,20,22,25 cm […]