Karamelliseret hvid chokolade blondie, er kræs hvis man godt kan lide karamel. Blondien får lidt mere kant, frem for dem der bages med almindelig hvid chokolade.
Efter nu at have prøvet Annes Blondie med appelsin fra bogen “Lykken er chokolade”, har jeg opdaget hvid chokolade. Jeg syntes personligt det er alt for sødt at spise som chokolade hvorfor jeg har holdt mig langt fra det, men i kage fungerer det rigtig godt.
Da jeg skulle lave Majas karamelliseret is, fra samme bog. Valgte jeg at lave en stor nok portion karamelliseret hvid chokolade, så jeg både kunne lave is og en blondie med det. Og det er absolut ikke sidste gang jeg bruger karamelliseret hvid chokolade. Både is og kage smagte rigtig godt. Pga. den søde karamel smag, anbefaler jeg f.eks. at servere det sammen med noget syrligt frisk frugt.
Her er den stærk inspirerede opskrift på Blondie med ribs fra Chocolat, som jeg forvandlede til min karamelliseret hvid chokolade blondie som faktisk bliver brun, og vel egentlig skal hedde en brownie.
Karamelliseret hvid chokolade blondie
Ca. 10 stykker
Dette skal du skal bruge
- 130 g smør
- 130 g karamelliseret hvid chokolade
- 2 æg
- 100 g rørsukker
- 65 g mel
- en knivspids salt
- 100 g hakket karamelliseret hvid chokolade
- 100 g ristede afskallede hasselnødder (rist lidt ekstra, for de smager himmelsk som snack)
Sådan gør du
- Smelt smør og karamelliseret hvid chokolade over vandbad.
- Pisk æg, sukker, mel, salt sammen.
- Vend smør-chokoladeblandingen i.
- Hak de 100 g. chokolade og 100 g. ristede hasselnødder groft, og vend dem i dejen.
- Kom dejen i en aflang kageform/franskbrødsform (ca. 30 cm x 11 cm).
- Bag kagen ved 175 grader i 30-35 min. Hold øje med den til sidst.
- Lad kagen stå et køligt sted natten over og sætte sig.
2 kommentarer
[…] cupcakes for at få både chokolade og karamel smagen frem i kagen. Jeg valgte at lave en portion karamelliseret hvid chokolade blondie med inspiration fra Maja Vase (dog uden hakkede nødder og hakkede ekstra chokolade). Samt min […]
[…] til familie julefrokosten. Cathrine sørgede for at lave P-tærter. Jeg lavede Ischokolade, karamelliseret blondie samt denne chokolade og nougat konfekt. Ud fra min mands mavepine aften før, hvor jeg skar […]