Karamelliseret hvid chokolade blondie / brownie

Karamelliseret-hvid-chokolade-is-og-blondie

 

 

Efter nu at have prøvet Annes Blondie med appelsin fra bogen “Lykken er chokolade”, har jeg opdaget hvid chokolade. Jeg syntes personligt det er alt for sødt at spise som chokolade hvorfor jeg har holdt mig langt fra det, men i kage fungerer det rigtig godt.

Da jeg skulle lave Majas karamelliseret is, fra samme bog. Valgte jeg at lave en stor nok portion karamelliseret hvid chokolade, så jeg både kunne lave is og en blondie med det. Og det er absolut ikke sidste gang jeg bruger karamelliseret hvid chokolade. Både is og kage smagte rigtig godt. Pga. den søde karamel smag, anbefaler jeg f.eks. at servere det sammen med noget syrligt frisk frugt.

 

Karamelliseret hvid chokolade

 

 

Her er den stærk inspirerede opskrift på Blondie med ribs fra Chocolat, som jeg forvandlede til min karamelliseret hvid chokolade blondie som faktisk bliver brun, og vel egentlig skal hedde en brownie.

Karamelliseret hvid chokolade blondie

Ca. 10 stk.

  • 130 g smør
  • 130 g karamelliseret hvid chokolade
  • 2 æg
  • 100 g rørsukker
  • 65 g mel
  • en knivspids salt
  • 100 g hakket karamelliseret hvid chokolade
  • 100 g ristede afskallede hasselnødder (rist lidt ekstra, for de smager himmelsk som snack)

Smelt smør og karamelliseret hvid chokolade over vandbad.
Pisk æg, sukker, mel, salt sammen.
Vend smør-chokoladeblandingen i.
Hak de 100 g. chokolade og 100 g. ristede hasselnødder groft, og vend dem i dejen.
Kom dejen i en aflang kageform/franskbrødsform (ca. 30 cm x 11 cm).
Bag kagen ved 175 grader i 30-35 min. Hold øje med den til sidst.
Lad kagen stå et køligt sted natten over og sætte sig.

 

Karamelliseret-hvid-chokolade-blondie

 

 

 

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Karamelliseret hvid chokolade blondie / brownie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *