Kage med moussebomber

Moussekage med moussebomber og friske blomster, rester fra blomster konfirmationskage

 

Kage med moussebomber

I går, skulle jeg til min venindes fødselsdag og havde lovet at komme med kage – det endte så op med denne kage med moussebomber. P.g.a. udfordringer på privatfronten, meddelte hun forleden, at jeg ikke skulle tænke på at komme med kage, hun ville finde på noget andet. Meget betænksomt, men jeg var så heldig, at jeg havde en kage næsten klar med alle resterne fra Cathrines blomster konfirmationskage. Nærmest lige til at tage ud af fryseren og samle og servere. Så det var slet ikke noget problem, heldigvis. For ville jo gerne glæde hende med kage.
Da jeg samlede konfirmationskagen, havde jeg en del mousse tilovers. Samt jeg have en pakke lagkagebunde liggende, der skulle bruges. Så disse ting blev samlet til en kage i en springform og sat i fryseren. Da der fortsat var mousser og jordbærkompot tilovers, fik jeg fyldt det resterne mousse i 3 forskellige størrelser halvkugle silikoneforme. Inden jeg satte formene i fryseren puttede jeg film omkring, for at der ikke skulle krystallisere. Har oplevet på nogle af mine is, at de får en lidt ru overflade hvis jeg ikke putter film på. Så det fik mine moussebomber også for en sikkerheds skyld.

Min kage med moussebomer bestod af et lag hyldeblomstmousse, et lag karamelliseret hvid chokolademousse, samt et lag jordbærmousse og jordbærkompot. De samme mousser gik derfor igen i mine moussebomber.

Lagkagens forskellige lag før det blev opsmurt

Så i går formiddags, tog jeg den frosne kage ud af fryseren og placerede de frosne halvkugler på kagen. Derefter satte jeg kagen i køleskabet og ventede på at min mousse på Caramelia chokolade optøede. Denne mousse havde jeg også liggende klar i fryserne tilovers fra en anden kage jeg har lavet for nylig. Når jeg fryser mine overskydende mousser er det altid i en sprøjtepose, så moussen er klar til at sætte en tylle på og kunne sprøjte direkte i eller på kagen.
Jeg fik fyldt hullerne mellem mine moussebomber med Carameliamoussen, samt lavet en kant rundt på kagen. Desværre, var moussen stadigvæk lidt for frossen i midten af sprøjteposen, så kanten blev ikke så pæn. Slutteligt pyntede jeg kagen med blomster, selvfølgelig spiselige.

 

Kage med moussebomber og blomster

Moussebomberne var ikke helt optøede endnu, da jeg fotograferede kagen, hvilket man kan se på mine jordbærkompot halvkugler.
Da vi spiste kagen om aften, var den heller ikke fuldt optøet i midten. Så det var lidt en blanding mellem at spise islagkage og kage. Hvilket jeg så har lært til næste gang, sørg for kagen kommer ud af fryseren i ordentlig tid.

 

Kage med moussebomber og blomster

 

Follow my blog with Bloglovin

3 thoughts on “Kage med moussebomber

  • Hej Kicki
   Det er Hornvioler jeg har pyntet med. Som oftest er de lidt mindre end en stedmoderblomst som er samme art. Begge er spiselige.
   De bedste hilsner
   Camilla

 1. Vidunderlig og fantasifuld kage. Jeg var helt paf over en kage kunne smage så godt – og så passer den helt sublimt til en anden lækker sag beregnet til ren hygge ebogen Direktørens sekretærer. 1000 gange mange tak for et så herligt påfund af en kage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *