Disse ispinde med skyr, hindbær og jordbær er et dejligt alternativ til jordbærispinde købt i supermarkedet. Og så er de endda uden tilsat sukker.
Hindbær & jordbær ispinde med skyr
Dette skal du skal bruge
- 200 g hindbær og jordbær eller andre bær
- Korn af 1 vanillestang
- Citronsaft
- 2 æggehvide (kan udelades, men giver mere fylde til isen)
- 4 dl. skyr
- Smag evt. til med sødemiddel eller 1/2 moden banan
Sådan gør du
- I en gryde tilsættes bærrene, vanillekorn og citronsaft og varmes igennem til bærrene safter. Derefter tages gryden af varmen, og køles af.
- Æggehviderne piske helt stive, og vendes sammen med skyr og de afkølede bær. Smag evt. til med sødemiddel, banan eller hvad der foretrækkes.
- Hældes i is forme og sættes i fryseren. Massen kan også køres i en is maskine først til passende is-konsistens før det hældes i is formene, eller beholder til i fryseren.
- Overtrækkes med tempereret chokolade. Jeg valgte kun at gøre det delvis, da jeg følte det blev et meget tykt lag, der kom på de første is. Husk kun at taget 1-2 is ud af fryseren ad gangen til overtræk, og tilbage i fryserne med det samme når chokoladen lige har sat sig.
Isen kan også sagtens nydes uden chokolade overtræk. Skulle lige smage på den, før vi overtrak hovedparten.
5 kommentarer
Kan man bruge frosne bær uden kogning?
Hej Lone
Det gjorde jeg før i tiden, men gør det ikke mere. Efter der har været meget i pressen for nogle år tilbage, hvor de pointerede vigtigheden i at give sine bær et kort opkog. Har jeg fulgt den opfordring med købebær. De bær jeg selv har plukket i haven og frosset, dem koger jeg ikke. Da jeg ved de ikke har været udsat for urent vand eller andet ikke så nice. Håber det hjalp, selvom svaret kommer lidt sent.
Mvh Camilla/ Kagefeerne
Fine is! Må jeg spørger hvor dine isforme er fra? Jeg ejet mange isforme, men lige denne slags kan jeg ikke finde 🙂
Hej Cecilie
Tusind tak 🙂
Selvfølgelig må du spørge. Det er de helt klassiske “mini classic” fra italienske Silikomart.
Mvh Camilla
Tak 🙏🏻☺️