Disse ispinde med skyr, hindbær og jordbær er et dejligt alternativ til jordbærispinde købt i supermarkedet. Og så er de endda uden tilsat sukker.
Hindbær & jordbær ispinde med skyr
Dette skal du skal bruge
- 200 g hindbær og jordbær eller andre bær
- Korn af 1 vanillestang
- Citronsaft
- 2 æggehvide (kan udelades, men giver mere fylde til isen)
- 4 dl. skyr
- Smag evt. til med sødemiddel eller 1/2 moden banan
Sådan gør du
- I en gryde tilsættes bærrene, vanillekorn og citronsaft og varmes igennem til bærrene safter. Derefter tages gryden af varmen, og køles af.
- Æggehviderne piske helt stive, og vendes sammen med skyr og de afkølede bær. Smag evt. til med sødemiddel, banan eller hvad der foretrækkes.
- Hældes i is forme og sættes i fryseren. Massen kan også køres i en is maskine først til passende is-konsistens før det hældes i is formene, eller beholder til i fryseren.
- Overtrækkes med tempereret chokolade. Jeg valgte kun at gøre det delvis, da jeg følte det blev et meget tykt lag, der kom på de første is. Husk kun at taget 1-2 is ud af fryseren ad gangen til overtræk, og tilbage i fryserne med det samme når chokoladen lige har sat sig.
Isen kan også sagtens nydes uden chokolade overtræk. Skulle lige smage på den, før vi overtrak hovedparten.
3 kommentarer
Fine is! Må jeg spørger hvor dine isforme er fra? Jeg ejet mange isforme, men lige denne slags kan jeg ikke finde 🙂
Hej Cecilie
Tusind tak 🙂
Selvfølgelig må du spørge. Det er de helt klassiske “mini classic” fra italienske Silikomart.
Mvh Camilla
Tak 🙏🏻☺️