Ispinde med skyr, hindbær og jordbær

Ispinde-m-skyr-og-jordbær

 

Hindbær & jordbær ispinde med skyr

  • 200 g hindbær og jordbær eller andre bær
  • Korn af 1 vanillestang
  • Citronsaft
  • 2 æggehvide (kan udelades, men giver mere fylde til isen)
  • 4 dl. skyr
  • Smag evt. til med sødemiddel

I en gryde tilsættes bærrene, vanillekorn og citronsaft og varmes igennem til bærrene safter. Derefter tages gryden af varmen, og køles af.

Æggehviderne piske helt stive, og vendes sammen med skyr og de afkølede bær. Smag evt. til med sødemiddel eller hvad der foretrækkes.

Hældes i is forme og sættes i fryseren. Massen kan også køres i en is maskine først til passende is-konsistens før det hældes i is formene, eller beholder til i fryseren.

Overtrækkes med tempereret chokolade. Jeg valgte kun at gøre det delvis, da jeg følte det blev et meget tykt lag, der kom på de første is. Husk kun at taget 1-2 is ud af fryseren ad gangen til overtræk, og tilbage i fryserne med det samme når chokoladen lige har sat sig.

 

Ispinde-m-skyr-og-hindbær

 

Isen kan også sagtens nydes uden chokolade overtræk. Skulle lige smage på den, før vi overtrak hovedparten.

 

Ispind-i-hånd-m-skyr-og-jordbær

 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *