Lækre ispinde med mango og skyr, passer perfekt til sommervarmen. Og så er de endda uden tilsat sukker.
Hvis de skal være ekstra lækre kan du dyppe toppen i lidt mørk chokolade. Jeg brugte Toms mørk chokolade m. mango & chilli 77%, da jeg syntes den ville passe godt til disse ispinde med mango.
Hvis de skal være ekstra lækre kan du dyppe toppen i lidt mørk chokolade. Jeg brugte Toms mørk chokolade m. mango & chilli 77%, da jeg syntes den ville passe godt til disse ispinde med mango.
Ispinde med mango og skyr
PrintDette skal du skal bruge
- 300 g mango – svarende til 1 stor mange
- 50 g skyr
- 1 tsk vaniljeessens eller vaniljekorn fra 1/2 vanilje
- 1 tsk lilla sukrin eller 1/2 banan hvis du hellere vil søde naturligt
- Evt. 100 g mørk chokolade gerne med høj kakao procent, eller sukkerfri chokolade
Sådan gør du
- Skær mangoerne i tern
- Put mangotern, skyr, vanilje i en blender, og blend helt fint og cremet.
- Sød med sukrin eller 1/2 banan. Eller hvis du syntes det allerede er sødt nok, lad endlig være med at tilføje ekstra sødme. Det kommer lidt an på hvor moden mangoen er.
- Hæld massen i isforme, og sæt i fryseren til næste dag.
- Nu kan isen nydes eller du kan vælge at overtrække toppen af dine ispinde med mørk chokolade
TEMPERER CHOKOLADEN TIL TOPPEN AF ISPINDEN
- Hak dine 100 g chokolade fint, så går det hurtigere med tempereringen.
- Hæld chokoladen i en lille tynd plastiskskål (da den holder mindst på varmen) og sæt i microovnen i 30 sek. Tag skålen ud af microovnen og rør rundt.
- Sæt skålen i microovnen igen og giv den 20 sek., rør godt rundt. Fortsæt derefter med 10 sek. af gangen og rør rundt.
- Når chokoladen nærme sig de 33-34 grader, giv den kun 5 sek. af gange i microovnen, eller endda 2 min indtil du rammer 31 grader.
- Hæld chokoladen op i en lille smal beholder, der kun lige omkranser din ispind.
- Tag ispindene ud af fryseren og dyp dem enkeltvis i chokoladen.
- Læg derefter ispindene på et spækbræt med en plastiskpose på, og put isene tilbage i fryserne.
- Når du er færdig med oprydningen efter 5 minutter, så er ispindene klar til at spise.