Der er ikke rigtig nogle herhjemme der bryder sig om rosiner i vores granola / mysli, så denne opskrift, bliver varieret med hvilke gryn vi har hjemme og hvilke nødder vi har lyst til og nogle gange uden chokolade og andre gange med. Men altid med det friske indslag fra appelsin.
Granola med kokos, ristede hasselnødder og chokolade
Dette skal du bruge
- 500 g Økologisk 5-gryn fra Kornkammeret (havre, hvede, rug, byg & spelt)
- 50 g kokosolie
- 1 dl. mørk øko agavesirup
- 1/4 tsk. øko vaniliepulver
- 1/2 tsk. salt
- Saft og fintrevet skal af en øko appelsin
- 100 g grofthakkede hasselnødder
- 100 g kokosflager gerne de lidt grovere (Sprøde ristede kokoschips fra Dannevang – Økologiske)
- Evt. 50 g. 70-80% chokolade evt. med appelsinsmag
Således gør du
- Kokosolie, agavesirup, vaniliepulver, salt op appelsinsaft og appelsinskal varmes op i en gryde ved lav varme, til det er flydende.
Tilsæt gryn, nødder og kokos – og rør godt rundt, så alt er dækket af blandingen. - Granolaen bredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bages ca. 45 min. ved 125 grader.
- Vend den evt. hakkede chokolade i granolaen, ca. 5 min. efter det er taget ud af oven.
- Når Granolaen er helt afkølet, opbevares den i en lufttæt beholder.