Granola

Granola

 

Der er ikke rigtig nogle herhjemme der bryder sig om rosiner i vores müsli, så denne opskrift, bliver varieret med hvilke gryn vi har hjemme og hvilke nødder vi har lyst til og nogle gange uden chokolade og andre gange med. Men altid med det friske indslag fra appelsin.

Granola

  • 500 g Økologisk 5-gryn fra Kornkammeret (havre, hvede, rug, byg & spelt)
  • 50 g kokosolie
  • 1 dl. mørk øko agavesirup
  • 1/4 tsk. øko vaniliepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • Saft og fintrevet skal af en øko appelsin
  • 100 g grofthakkede hasselnødder
  • 100 g kokosflager gerne de lidt grovere (Sprøde ristede kokoschips fra Dannevang – Økologiske)
  • Evt. 50 g. 70-80% chokolade evt. med appelsinsmag

 

Kokosolie, agavesirup, vaniliepulver, salt op appelsinsaft og appelsinskal varmes op i en gryde ved lav varme, til det er flydende.
Tilsæt gryn, nødder og kokos – og rør godt rundt, så alt er dækket af blandingen.

Granolaen bredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bages ca. 45 min. ved 125 grader.

Vend den evt. hakkede chokolade i granolaen, ca. 5 min. efter det er taget ud af oven.

Når Granolaen er helt afkølet, opbevares den i en lufttæt beholder.

 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *