Disse Fynsk æblekage muffins, minder super meget om Lagkagehusets Fynske æblekage, som er i meget høj kurs herhjemme. Specilet min mand Claus er stor æblekage fan. Nogle gange er det bare mere praktisk at medbringe muffins frem for skærekage, specielt når man skal på picnic.
I weekenden var vi på picnic, på Amager Strandpark sammen med Cathrines klasse. Jeg havde bagt pølsehorn og madpakkeboller med skinke, oliven og cheddar samt disse lækre Fynsk æblekage muffins. Vi har 2 store æbletræer i haven som kaster rigtig mange æbler af sig i disse uger, hvorfor valget faldt på æblekage. Heldigvis har vi en saftpresser, ellers ville vi drukne i æblekage, æbletærte og andre lækre søde sager med æble.
Fynsk æblekage muffins
ca. 16 stk.
Dette skal du skal bruge
Kagedej:
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 3 æg
- 150 g mel
- 30 g Maizena
- 3 tsk. bagepulver
- 2 vanillestænger
Drys:
- 50 g smør (koldt)
- 50 g sukker
- 80 g mel
- 0,5 tsk. bagepulver
Derudover:
- 2 store abler – gerne madæbler, da de er lidt mere syrlige og derfor godt modspil til den søde kage
- 1 spsk. kanel eller mere alt efter hvor glad du er for kanel
Sådan gør du
Kagedej:
Smør og sukker røres godt sammen. Æggene kommes i ét ad gangen under omrøring. Mel, maizena, bagepulver og vanille tilsættes, og massen røres igennem.
Drys:
Ingredienserne blandes til smulder. 2/3 del af drysset kommes i bunden af muffins formene. Kagedejen fyldes max ca. 2/3 del op i formene. Kanel drysses over kagedejen, æblerne skæres i tern og lægges ovenpå. Resten af drysset kommes til slut over.
Bages ved 170 grader i ca. 20 min. Bages den som kage, bages den cirka 30-40 minutter mellem 170-180 grader.