Forfriskende ribssorbet med lækre ribs fra haven – Whats not to like.
Vi har nogle dejlige ribsbuske i haven, og jeg elsker ribs og stikkelsbær, da det minder mig om min barndom. Så en anden ting jeg prøvede at lave med mine ribs fra haven er denne ribssorbet som jeg fandt hos grydeskeen.
Forsiden
Så blev det tid til at få plukket ribs i haven. Knap 1,5 kilo blev det til, så der var rig mulighed for at prøve nogle ideer af.
Det første jeg ville forsøge mig med var ribssirup. Hos Cute Carbs fandt jeg denne opskrift, som smager rigtig dejligt, sød og lidt syrlig på samme tid. Lidt ligesom jeg husker ribs med sukker gjorde fra min barndom. Når vi var færdige med at plukke ribs og fjerne dem fra stilken med en gaffel, fik vi lov til at lave en skål rysteribs, der er ribs vendt i knasende sukker som vi så gik og spiste som slik.
Karamelliseret hvid chokolade blondie, er kræs hvis man godt kan lide karamel. Blondien får lidt mere kant, frem for dem der bages med almindelig hvid chokolade.
Efter nu at have prøvet Annes Blondie med appelsin fra bogen “Lykken er chokolade”, har jeg opdaget hvid chokolade. Jeg syntes personligt det er alt for sødt at spise som chokolade hvorfor jeg har holdt mig langt fra det, men i kage fungerer det rigtig godt.
Disse ispinde med skyr, hindbær og jordbær er et dejligt alternativ til jordbærispinde købt i supermarkedet. Og så er de endda uden tilsat sukker.
Oprindeligt bruges denne kiksebund til en græshoppe tærte på Ø 23 cm, hvor kiksebunden bare presses ned i tærteformen, som til cheesecake. Hvor den ikke skal pakkes ind, da den forbliver i formen. Men kiksebunden smager fabelagtigt, og bevarer smagen og sprødhende som Oreo kiks, så vi er begyndt at bruge den til andet også. Denne kiksebund er derfor brugt til vores Oreo kage: Oreo og Minecraft kage og sidenhen: Badminton kage.
Mini Romkugler – Dadelkugler
Disse dadelkugler er de perfekte mini romkugler og super ideelle, når jeg har lyst til sødt uden at være alt for usund. Den mundrette størrelse er super, når jeg bare lige skal have stillet den søde tand. Men pas på, for de holder sjældent mere end 2-3 dage. Så kunsten er at være mådeholden. Efter jeg faldt over denne opskrift, er jeg blevet afhængig. Jeg har ændret lidt i opskriften, da ikke alle er vilde med romsmagen herhjemme.
Citron marengs cupcakes med en lille surprice, var en del af de søde indslag Cathrine og jeg havde med til påskefrokost hos mine forældre.
Min ældste datter Clara og min mand var alligevel i Berlin for at spille badminton. Så Cathrine og jeg havde hus og køkken helt for os selv hele påsken. Det kom der disse påske citron marengs cupcakes ud af, påskekylling cakepops samt vi fik forsøgt os med at pynte påske cookies.