Flødeboller med jordbær og karamel

Flødeboller pyntet med frysetørrede jordbær og karamel krokant, serveret på tallerkener

 

2 slags flødeboller – Jordbær og almindelig med karamel surprise

Cathrine lavede flødeboller her i weekenden.
Efter en hel uge, hvor hun kun måtte bage, hvis det var noget sundt, havde hun abstinenser og brugte lang tid på at bladre i kogebøger med søde sager. Til sidst faldt valget på flødeboller fra Mette Blomsterberg. Opskriften i bogen er til 12 stk. med en bund på ca. 6 cm. Cathrine fik dog 18 miniflødeboller og 20 flødeboller på mariekiks ud af det.

 

Flødebollerne som de ser ud før og efter de er overtrukket med chokolade. Minibilled af karamel surprise

2 slags blev det til. En med jordbærskum og en med almindelig flødebolleskum, dog med en karamel surprise i midten.
Da Cathrine ikke bryder sig om marcipan, blev flødebollerne lavet på nogle mini flødebollebunde vi havde. Resten blev lavet på Mariekiks med chokolade overtræk. Dem med jordbærskum blev drysset med frysetørrede jordbær. Og dem med karamel surprise blev drysset med karamel krokant.

 

Flødebollerne som de ser ud indeni med karamel surprise

Hvis du ikke har bogen “Mette Blomsterbergs lækkerier – til hele familien”, kan opskriften på flødebollerne ses her: Mette Blomsterberg flødeboller
Cathrine valgte at dele flødebolleskummet i 2. Den ene del blandende hun med ca. 20-30 dråber jordbæressens. Den anden del, bevarede hun men sprøjtede en klat Dulce de leche karamel på hver bund, inden hun sprøjtede flødebolleskummet på.

Da hun fik så mange flotte flødeboller ud af det, blev en del brugt som værtindegaver og med til venindebesøg 🙂

 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *