Dulce de leche

Dulce de leche hjemmelavet karamel

Dulce de leche – lækker blød karamel

Det er super nemt at lave sin egen Dulce de leche.

Du skal bruge:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 gryde med vand der dækker dåsen

 

Kog den uåbnede dåse med indhold i en gryde med vand i 3 timer. Det er meget vigtigt af dåsen hele tiden er dækket af vand, jeg plejer at supplere med ekstra vand undervejs.
Vent med at åbne dåsen før den er afkølet.

Jeg er begyndt af hælde mælken på et syltetøjsglas og koge det i det. Da der er flere der nævner at metallet kan afgive noget til karamellen, og det ønsker jeg ikke. Så når jeg husker det, bliver det kogt på glas efter samme princip som dåsen.

Herhjemme bruger vi den lækre bløde karamel til P-tærter, i flødeboller, i smørcreme, i cupcakes, i pandekager og jeg kan blive ved. Det smager hen af  Werther’s Original.

 

Follow my blog with Bloglovin

3 thoughts on “Dulce de leche

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *