Min ældste datter Clara er lige blevet 18 år, og det skulle selvfølgelig fejres med en fødselsdagsfest for pigerne fra hendes gymnasieklasse. De fik serveret lækre bøffer, hjemmelavede bådkartofler, med bearnaise og en frisk spidskålsalat med æbler. Til dessert, havde jeg bagt en tung Chokoladekage med hindbærfyld og chokolade ganache der løb ned af siderne på kagen, som dette opslag kommer til at omhandle.
Chokoladekage med hindbær og chokolade ganache
Chokoladekagen var en såkaldt Mudcake, da den dermed kunne bages et par dage i forvejen og faktisk bliver bedre af det. Jeg havde beregnet på Kageberegner at kagen skulle være ca. 20 cm i diameter. Hvad jeg ikke lige havde taget højde for da jeg gerne ville lave en høj kage og dermed bagte 2 kager jeg lagde oven på hinanden, var at jeg så fik til 30 personer og ikke 15 ;). Til gengæld blev kagen også 18 cm høj og fik den effekt jeg gerne ville have. Så mandag havde jeg en halv kage med på arbejde som mine kollegaer så kunne nyde.
Da mudckae er en tung og fyldig chokoladekage, skulle jeg bruge en smørcreme mellem lagene i stedet for mousse, da jeg ikke var sikker på den ville kunne holde til presset fra de mange lag. For at kagen ikke skulle blive alt for tung, besluttede jeg for at kaste mig ud i en IMBC smørcreme (Italian Merinque Butter Cream) med hindbær.
Kagen blev pyntet med blank chokolade ganache der løber ned af siderne. Min ganache nåede lige at stå en tand for længe, så den blev en anelse for tyk, men det er selvfølgelig smag og behag. Men desværre kulminerede den lige med at være klar, da vi skulle til at servere alt maden for pigerne og selv spise i køkkenet, mens maden var varm.
Tilsidst pyntede vi den med hjemmelavede mini cakepops der blev rullet i henholdsvis hindbærstøv iblandet noget pearl dust samt guldstøv, for at matche selv oppyntningen. Derudover, dryssede jeg frysetørret hindbær og lyserøde chokoladespåner på kagen. Prikken over i’et blev de 2 stjernekastere, så tallet 18 også stod på kagen. En rigtig 18 års tøse fødselsdagskage.
Pynten
Selvfølgelig skulle der også pyntes op, ingen større fest uden pynt 😉 Nogle gange er det fedt at gøre lidt ekstra ud af det, uden det behøver koste en bondegård. Hos Frøken Fryd, fandt jeg guirlande med “Happy Birthday” samt guirlande med kvaster i guld/pink og balloner til at dekorere stuen med. Til kagen havde hun stjernekaster formet som tal, så vi kunne skrive 18 og tænde før de skulle spise kagen. Til selve borddækningen fandt jeg sugerør og servietter. På denne måde fik jeg kage og pynt til at gå op i en højere enhed og dermed skabt de optimale rammer for festen. Så bliv endelig inspireret i hendes 50-er univers.
Vil sige der var mange mobiler fremme, da vi tændte stjernekasterne 🙂
Og heldigvis faldt kagen i fødselaren og gæsternes smag. Så det var en fornøjelse at kaste mig ud i dette kageprojekt.
4 kommentarer
Lavede du dobbelt portion af smørcremen til din version (dobbelt mudcake)?
Hej Sarah
Nej, så vidt jeg husker lavede jeg kun en enkelt portion, da portionen er ret stor.
Mener endda jeg havde noget tilovers, da jeg også havde tilføjet friske hindbær til IMBC smørcremen.
Men igen det er 1 år, og en del kager siden, så er ikke 100% sikker.
Mvh Camilla
[…] portion svarer ca. til et tykt lag blank chokolade ganache på en ca. 20 cm i diameter som denne kage på […]
[…] mini cakepops brugte jeg til denne Chokoladekage med hindbær og chokolade ganache jeg lavede til min datters 18 års fødselsdag. Jeg skulle bruge noget pynt til kagen med glimmer i […]