2. juledag skulle vi komme med konfekten til familie julefrokosten. Cathrine sørgede for at lave P-tærter. Jeg lavede Ischokolade, karamelliseret blondie samt denne chokolade og nougat konfekt. Ud fra min mands mavepine aften før, hvor jeg skar konfekten til, må jeg sige at denne konfekt er en succes herhjemme. Den indeholdt selvfølgelig også vores foretrukne nødder, som er ristede hasselnødder og peanuts.
Chokolade og nougat konfekt
- 200 g god chokolade – jeg brugte Callebaut 60%
- 75 g ristede hasselnødder
- 250 g nougat – jeg foretrækker Summerbird
- 75 g peanuts
- 200 g marcipan – jeg foretrækker Summerbird
- Hak chokoladen fint.
- Hak de ristede hasselnødder fint.
- Smelt 150 g chokolade over vandbad og tilsæt de sidste 50 g samt de finthakkede ristede hasselnødder.
- Beklæd en form på ca. 15×15 cm med bagepapir og hæld chokolade/hasselnød blandingen i. Sæt på køl eller frost til din chokolade er størknet.
- Smelt nougat over vandbad og tilsæt derefter peanuts. Hæld over chokolademassen. Sæt på køl eller frost til laget med nougat er størknet.
- Rul marcipanen ud mellem 2 lag bagepapir til 15×15 cm og læg oven på din konfekt.
- Lad konfekten stå på køkken bordet 1/2 time til den er til at skære i, og skær derefter kanterne væk og resten i tern.
- Konfekten opbevares køligt.