Nogle gange er trangen til kage bare altoverskyggende, specielt hvis jeg har besluttet at skære ned på sukker og gluten i en periode. Men så har jeg heldigvis fundet ud af, at jeg godt kan synde med en lækker brownie med sorte bønner i stedet for mel. Den er mere intens i smagen, men kan sagtens fungere. Mange bliver faktisk overrasket over den er bagt med bønner i stedet for mel.
Brownie med sorte bønner
– uden mel og sukker
16 stk. brownie
- 1 dåse skyllede sorte bønner (drænet vægt ca. 250 g)
- 50 g havregryn, blendet til mel, jeg brugte glutenfri
- 50 g kakao
- 1/4 tsk. salt
- 100 g yaconsirup, agavesirup, eller FiberSirup Gold – Alt efter hvad du sværger til.
- 2 spsk. sukrin gold
- 2 æg
- 50 g kokosolie
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1/2 tsk. bagepulver
- 50 g mørk chokolade, over 70 % kakaoindhold, eller sukkerfri
- 50 g ristede eller alm. hasselnødder
Således gør du
- Forvarm ovn til 175 grader.
- Alle ingredienser på nær chokolade og hasselnødder hældes i en foodprocessor, og køres, indtil massen er glat og jævn og ligner almindelig kagedej.
- Chokoladen og hasselnødderne hakkes groft, og vendes i massen.
- Massen fordeles og glattes ud i en form på ca. 20×20 cm beklædt med bagepapir og bages ved 175 grader i ca. 25 minutter.
- Brownien køles af og nydes. Rester kan opbevares lufttæt i køleskabet. Husk at tage din brownie ud af køleskabet lidt tid før det skal spises.
Tip
Hvis du vil lave den ekstra lækker, kan du lave en topping af denne Ischokolade og fordele oven på den kolde kage. For ekstra, ekstra lækkerhed, kan du slutte af med at drysse ristede hakkede hasselnødder, eller revet kokos henover. Sæt kagen på køl knap 1 time, så toppen kan køle ned og stivne. Husk at tage din brownie ud af køleskabet lidt tid før det skal spises, så er der mere smag i den.
Denne Brownie har vi efterhånden fået bagt et par gange herhjemme. Jeg faldt over opskriften i kogebogen “Nannas kageri” af Nanna Forlov. Første gang blev den bagt lige efter bogen, nu har vi fundet en god balance også uden sukker. Disse brownie smager overhovedet ikke af bønner, og erstatter fint melet. Så selvom bønner har et relativt højt indhold af både kulhydrat og stivelse, bilder jeg mig ind at det er sundere end hvedemel.
Ups 😉 Vi kom vist lige til at spise et stykke hver, før jeg fik fotograferet den lækre brownie.
1 comment
[…] bliver der nu spist endnu flere hasselnødder. Specielt, når der bliver lavet hasselnødder til brownie, karamelliseret hvid chokolade blondie og andre spiselige ting vi kan tilføje de lækre ristede […]