Blomster konfirmationskage

Hvid lyserød blomsterkage til konfirmation

Hvid lyserød blomsterkage til konfirmation

Hvid og lyserød blomster konfirmationskage

Da Cathrine blev konfirmeret her d. 30. april var det hende selv der bestemte udseende og smag på hendes blomster konfirmationskage til festen. Så efter Cathrines ønske og med et lille input til den ene smag fra min side, er hermed kagen vi serverede til hendes konfirmation.

Hvid og lyserød blomsterkage til konfirmation

 

Hendes blomster konfirmationskage bestod af klassiske lagkagebunde. Der i mellem var der et lag med hyldeblomstmousse, et lag med karamelliseret hvid chokolademousse, samt et lag med jordbærmousse og jordbærkompot. 5 lag i alt, fordelt på Ø15,18,20,22,25 cm blev kagen – svarende til knap 50 cm høj, da hvert lag var ca. 9 cm højt.

Lagkagens forskellige lag før det blev opsmurt

Efter en nat på køl, så kagen kunne sætte sig, blev kagen opsmurt med smørcreme tilsmagt med hyldeblomst og citron. Derefter blev kagen overtukket med Massa Ticino fondant, som var mit første bekendtskab med den fondant. Og det er ikke sidste gang jeg overtrækker kager med Massa Ticino. Jeg er ellers meget glad for Mollys fondant, men oplever ofte at den bliver for hård at arbejde med ved overtrækning, fra kulden i kagen. Der er denne fondant fortsat blød, næsten lidt for blød i forhold til Mollys som jeg har arbejdet med de sidste par år. Men heldigvis er fondanten lige så flot mat efter et døgn i køleskab som Mollys og smager fint, så den er jeg sikker på jeg bliver gode venner med. Kan dog ikke undvære Mollys fondant når der skal leges og være kreativ med at forme figurer.

 

Lyserøde mini fondant blomster til konfirmationskage

Derefter kom arbejdet med at påsætte alle blomsterne i både farve og størrelses orden. Vi havde 2 forskellige lyserøde, samt hvide fondant blomster i 4 størrelser.
Her er et udsnit af blomsterne, fra da Cathrine hovedsageligt lavede fondant blomster i ugerne op til konfirmationen. Til påsætningsarbejdet, havde jeg allieret mig med min vildt dygtige blomsterdekoratør veninde, som er super kreativ og fingersnild. Jeg vidste fra en tidligere bryllupskage i samme stil, at det tager mange timer at påsætte så mange blomster. Og da vi skulle have huset fuldt af 55 gæster dagen efter, og jeg stadigvæk manglede oceaner af ting der skulle klares i sidste øjeblik. Endte det stort set med hun selv satte alle blomsterne på i 5 stive timer, fordi der hele tiden var andre ting jeg lige skulle nå. Tak for at have sådan en dejlig veninde.

 

Konfirmations blomsterkage og frugtopsats

Velkomstdrink og selve frokosten blev holdt på Restaurant Kongemosen, hvilket vi sagtens kan anbefale videre. Efter 5 timer med lækker frokost og 6 super gode indslag, pakkede vi sammen og kørte hjem til os selv. Hvor vi fortsatte festen med kaffe, kage, yderlig 2 indslag og flere af de våde og lidt stærkere varer til dem som lystrede. Ud over kagen var der slikglas med ynglings slik, så som biler, skumfiduser og andre lyserøde og hvide lækkerier. Vi havde også købt en frugt buket som overraskelse til Cathrine, hvilket vakte stor glæde og også sagtens kan anbefales. Min mand mente dog jeg selv kunne have lavet den, der var bare lige issuet med manglende tid i dagene op til sådan et arrangement. Så var der andre ting jeg hellere ville bruge tiden på.

 

Cathrine skærer kagen for

Cathrine selv startede med at skære hendes blomster konfirmationskage for. Men vi måtte overtage jobbet efter et par stykker, for så ville hun hellere selv spise kage og ribbe frugt buketten, sammen med sine veninder. Fuldt forståeligt.

Pink and white flower cake in 5 layers

 

Slutteligt billeder af konfirmanden fra dagen 😉

Konfirmanden Cathrine konfirmeret 30.04.2016

 

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Blomster konfirmationskage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *