Blank chokolade ganache

18 years chocolate drizzle birthdaycake with raspberry

Blank chokolade ganache

Hvis du ønsker din chokolade ganache skal være blank og skinnende og løbene ned af siderne, er her en opskrift på hvordan du gør.

Denne portion svarer ca. til et tykt lag blank chokolade ganache på en ca. 20 cm i diameter som denne kage på billedet.

 

Dette skal du buge

  • 200 ml piskefløde
  • 180 g hakket chokolade
  • 4 spsk. glukose

 

Sådan gør du

  1. Varm fløden til lige under kogepunktet.
  2. Tilsæt din hakkede chokolade, og lad det stå 2-3 minutter til chokoladen smelter.
  3. Rør i fløden/chokoladen til massen bliver blank og homogen.
  4. Tilsæt glukosen og rør til det er godt indarbejdet i chokolademassen.
  5. Placer skålen med ganachen i en anden skål fyldt med koldt vand (undgå at der kommer vand op i ganachen).
  6. Rør langsomt i chokolade ganachen til den når stuetemperatur. Eller indtil det er tykt nok til at det vil danne vandflad/gardiner når det hældes ned langs indersiden af bægeret (ca. 10 minutter).
  7. Placer kagen på en drejefod (hvis du har en). Hæld ganachen ud på midten af kagen. Placer spidsen af din paletkniv/spatel omkring midten af din kage, og så er det bare forsigtigt og i jævnt tempo at dreje kagen, mens du bruger paletkniven til at fordele massen så den begynder at løbe ned af siderne, stille og roligt.
  8. Pynt evt. kagen med hjemmelavede mini cakepops, mini marengs, chokoladespåner eller nogle af de flotte chokoladecoatede lakridser eller mandler der findes i handelen.

Min chokolade ganache, blev desværre en anelse for tyk, før jeg fik den fordelt på kagen. Og jeg hælte også på af 2 omgange, da jeg fik presset for hårdt med paletkniven i 1. lag, så man kunne se kagen igennem ganachen. Så vær OBS på af dreje forsigtigt, med en et forsigtigt tryk på paletkniven.

 

Chokoladekage med hindbærfyld og ganache

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *