Badminton kage med fjerbolde

Badminton cake with shuttlecock

Badminton kage

Så blev Clara 17 år, for et par uger siden, og kage til klassen skulle hun have. Må indrømme, at da vi har haft meget (for meget) at se til den sidste periode, var det ikke lige det der stod øverst på prioritetslisten. Men man kan jo ikke stå for bedende øjne, så kage hun fik. Oprindeligt var vi blevet enige om en sportskage, med sportsgrenene de forskellige elever repræsenterede fra hendes idræts klasse i gymnasiet. Men tiden var knap, så det blev en enklere kage. Clara elsker badminton og har spillet det i mange år efterhånden, så selvfølgelig var det oplagt at lave en badmintonkage, i og med jeg havde lavet fjerboldene ugen før, for at prøve at komme på forkant med sports kagen.

Badminton kage med fjerbolde

Clara ville meget gerne have smagen i kagen blev som Minecraft kagen jeg lavede i foråret. Derfor bestod kagen af vores chokoladekage og vanilje smørcreme med ekstra vanilje (og cremen fra Oreo kiksene) samt en kiksebund med knuste Oreo. Selv kiksebunds opskriften blev derfor ganget med 3, hvilket svarerede til ca. 7 pakker Oreo mener jeg det var, for at passe til de 30×30 cm kagen var (så sørg for at købe Oreo på tilbud). Kagen blev overtrukket med Mollys pasta farvet grønt med Mollys gule og blå pulverfarver. Badminton banen blevet lavet af fondant der blev rullet ud og lagt proportionelt efter en tegning. Der endte med at være ALT for meget kage, da kagen er tung i sig selv. Så der blev vist delt en del kage ud i frikvarteret – for tænk hvis der ikke var kage nok  😉

 

Fjerbold på badminton kage

Fjerboldene oven på kagen, har jeg lavet af gumpaste og tandstikker, så fjerboldene er i rigtig størrelse. Først lavede jeg bladene på tandstikker, og lagde dem til tørre et par dage, derefter indsatte jeg dem i en kugle der blev formet som toppen af selve fjerbolden. De blev sat til tørre i et æggebæger, så de nogenlunde beholdt den runde form i enden.

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Badminton kage med fjerbolde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *