Appelsin chokolade cupcakes

Appelsin-chokolade-cupcakes

 

Disse cupcakes er lavet ud fra en traditionel pondcake opskrift, bare som marmorkage i stedet for og tilsat smag af appelsin og chokolade. Vi brugte denne opskrift til FOXY cupcakes.

 

Appelsin chokolade cupcakes med appelsin chokolade smørcreme

Cupcakes:

  • 250 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 4 æg
  • 250 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Skal og saft af en økologisk appelsin
  • 2 spsk. kakao
  • 50 gr. mørk chokolade
  • Evt. 2 spsk. appelsin pasta
  • Evt. pastafarve i orange

Smørcreme:

  • 125 g. smør
  • 125 g. flormelis
  • Appelsinsaft til at fortynde til rette konsistens
  • 2 spsk. ren kakao

Cupcakedej:

  1. Sørg for at æg og smør er taget ud af køleskabet flere timer før du skal bruge det.
  2. Smør og sukker røres godt sammen, så det bliver hvidt. Æggene kommes i ét ad gangen under omrøring.
  3. Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen.
  4. Del dejen i 2.
  5. Riv skallen af appelsinen og tilsæt den ene dej evt. med 2 spsk. appelsinpasta for at forstærke appelsinsmagen.
  6. Tilsæt orange hvis ønskes.
  7. Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt til den anden dej sammen med 2 spsk. kakao. Spæd op med saft fra appelsinen lidt af gangen til du får samme konsistens som dej 1.
  8. Gør muffins formene klar og tilsæt lidt af hver dej og sørg for at køre en gaffel igennem for at få marmor effekten som i en marmorkage. Eller gør som jeg prøvede: Put hver dej i hver sin sprøjtepose, start med en klat af den orange i muffinsformen, derefter en klat af den brune og igen en klat af det orange, fortsæt så det får en ring effekt.
  9. Bages i 20 min. ved 175 grader.
  10. Køl helt af før smørcreme kommes på.

Smørcreme:

  1. Pisk smør og flormelis og 1 spsk. appelsinsaft godt luftig. Tilsæt evt. mere appelsinsaft for at få rette konsistens. Som er når “toppen” bliver stående ved ske-test.
  2. Del smørcremen i 2
  3. Tilsæt 2 spsk. kakao til  den ene del smørcreme og juster konsistensen med appelsinjuice.
  4. Tilsæt orange pastafarve hvis ønskes og evt. appelsinpasta til den anden del smørcreme, juster konsistensen med appelsinjuice eller flormelis.
  5. Forslag til pyntning: Fyld appelsin smørcreme i den ene side af en sprøjtepose og kakao smørcremen i den anden side, og sprøjt det ud på cupcaken som en rose.

 

Appelsin-chokolade-cupcakes-indeni

 

 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *