70 års jazz fødselsdagskage til mine forældre

70 års jazz fødselsdagskage

 

70 års fødselsdagskage med Jazz inspiration

Mine forældre holdt her i weekenden 2 x 70 års fødselsdag. De havde inviteret over 100 personer til fødselsdagsjam. Det blev en super fest med lækre jazz toner, leveret af bands min far har spillet i. Alt fra trioer til festens højdepunkt – et 14 personers big band. Alle var gæster men bidrog til musikken sammen med min far.

 

Kagen bestod af lagkagebunde i bund og top, samt en hasselnødde/chokolade bund fra momses univers i midten. Det nederste lag var jordbær/rabarber mousse, med friske jordbær på toppen, og det andet lag var en chokoladeganache lavet på Valrhona Caramelia der er en 36% mælkechokolade produceret på karameliseret sukker. Kagen blev smurt op med smørcreme med lidt citron i for at dæmpe den MEGET søde smag. De havde ønsket en frisk og let kage, men “samtidig kan jeg jo også godt lide chokolade og marcipan” som min far sagde. Så derfor faldt valget på Caramelia chokoladen efter en test af 5 forskellige chokolade styrker. Marcipanen kom så til udtryk i en lækker kransekage min faster bagte til dem.

 

70 års fødselsdagskage opbygning

 

Min far spiller Saxofon, og har gjort det hele mit liv. Han har altid været involveret i 1-3 bands/bigbands og altid været primus motor på at skaffe spillejobs og finde på jazz arrangementer. Min kage til dem, skulle derfor naturligvis afspejle min kære fars passion for Jazz samt det faktum at vi var inviteret til fødselsdagsjam. Samtidig skulle den indeholde al den hjertevarme, liv og overskud min dejlige mor står for.

 

70 års fødselsdagskage lagene

 

Kagen blev samlet og toppen lavet færdigt på stedet, lige før servering. Da jeg ikke havde plads, eller turde transportere en over 50 cm høj kage til de ca. 88 gæster vi endte med at blive. Mine forældre blev glad for kagen, og der skulle lige overstås et mindre footshoot, før de kunne begynde at skære i kagen 😉

 

70 års fødselsdagskage præsenteres

 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *